Categorie: Actual

pontaPremierul Victor Ponta le-a promis, joi, preşedinţilor CJ reuniţi la Bucureşti pentru a-şi vota noua conducere, că toţi banii care vor fi economisiţi de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, prin reorganizarea pe care o va face, vor rămâne în sistemul de sănătate şi nu vor trece la buget.

Problema principală este ce facem, că aţi luat spitalele şi nu aţi primit banii pentru ele. Nu se desfiinţează Casa Naţională, ideea ministrului - şi sigur că trebuia să discute cu dumneavostră înainte să o anunţe în presă - este a unui tip de reorganizare care să mai reducă costurile de personal de bunuri şi servicii ale Caselor", a precizat premierul, citat de realitatea.net.

Victor Ponta a mai susţinut: „Promisiunea mea este că absolut orice leu pe care îl economiseşte prin această reorganizare discutată cu dumneavostră rămâne tot la sănătate, adică nu ce economiseşte îi luăm în altă parte. Problema este de finanţarea unităţilor care sunt la dumneavostră. (...) E un lucru pe care eu l-am stabilit cu Eugen Nicolăescu: toţi banii, dar toţi banii pe care îi economiseşte prin aceste reorganizări, absolut toţi rămân la sănătate, deci nu-i iau la buget", a le-a spus Ponta preşedinţilor de CJ.

El a explicat, ulterior, că ideea principală a fost că nu se desfiinţează Casele, ci se face o anumită restructurare, cum se face la toate autorităţile centrale.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile, iar măsura va aduce economii la buget, iar prin această măsură se va diminua birocraţia din sistem, posturile urmând a fi reduse cu „5-7-8%", mai precizează sursa citată.

Back To Top