Categorie: Actual

raceala-toamnaSezon fără îngrijorare din cauza gripei, susţin medicii prahoveni care s-au confruntat, până acum, cu pacienţi având răceli uşoare şi care rareori au avut nevoie de internare. Totuşi, nu vă luaţi după aparenţe: primăvara nu s-a instalat total, deocamdată.

„Şi în ultima săptămână, am avut, în judeţ, o suspiciune de gripă. Probele au fost trimise la Bucureşti, de unde vom primi rezultatele în câteva zile. De la începutul sezonului şi până în prezent, în judeţul Prahova au fost înregistrate 10 suspiciuni de gripă, dintre care numai trei au fost confirmate, două în luna februarie şi un caz la începutul lunii martie", ne-a declarat dr. Decebal Dan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

În perioada 4-10 martie, medicii prahoveni au raportat 5.585 de cazuri de viroze, dintre care numai 112 au necesitat supraveghere de specialitate în spitale, iar cei mai afectaţi de răceli au fost copiii.

Numărul virozelor de sezon se menţine în limite „obişnuite" pentru această perioadă, susţin medicii. „În perioada 25 februarie - 3 martie, în Prahova, au fost înregistrate 4.800 de cazuri de viroze, iar cu o săptămână înainte, fuseseră peste 5.600 de pacienţi cu infecţii ale căilor respiratorii. Deocamdată, numărul virozelor se menţine în limitele aşteptate. În alţi ani, numărul pacienţilor cu viroze de sezon s-a ridicat la peste 7.000 pe săptămână", ne-a mai spus reprezentantul DSP.

Alte 939 de cazuri au fost pacienţi cu pneumonii, dintre care numai 134 au avut nevoie de internare.

Dacă prahovenii s-au ferit, până acum, de răceli grave, acest lucru, însă, nu este de natură să-i liniştească pe medicii care susţin că luna martie este una dintre cele mai „periculoase" din punct de vedere al virozelor. Având în vedere avertizările meteo pentru scăderile bruşte de temperatură, din următoarele zile, medicii avertizează populaţia să se îmbrace adecvat şi să urmeze o alimentaţie cu un aport crescut de fructe şi legume.

Back To Top