Categorie: Actual

pompieri-incendiuÎn ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

17.04.2013, ora 06:28 – incendiu autoturism

 

În municipiul Câmpina, str. Goleşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietar P. Eduard.

A ars cablul electric din compunerea instalaţiei electrice a autoturismului.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 9.000 lei.

Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

17.04.2013, ora 09:16 – incendiu vegetaţie uscată

În localitatea Mizil – DN1B, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Mizil.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

17.04.2013, ora 12:52 – salvare animal

În municipiul Ploieşti, strada Mihai Bravu, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru degajarea unui animal (căţel) care se afla prins cu capul într-o gaură de beton din zidul unei hale din incinta unei societăţi comerciale.

17.04.2013, ora 13:35 – incendiu vegetaţie uscată

În localitatea Breaza, cartier Nistoreşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Breaza.

Au ars: vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş pe o suprafaţă de aproximativ 5 ha.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

17.04.2013, ora 14:02 – incendiu vegetaţie uscată

În comuna Cornu, sat Cornu de Sus, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Cornu.

Au ars: vegetaţie uscată şi mărăciniş pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

Echipajele de pompieri au acţionat cu o autospecială pirotehnică pentru a disrtuge o bombă de aviaţie exploziv brizantă cu o greutate de 250 kg. Acţiunea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă în comuna Râfov, satul Goga.

17.04.2013, ora 14:55 – incendiu vegetaţie uscată

În localitatea Urlaţi, str. Orzoaia de Sus, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, proprietar L. Cornel. În urma recunoaşterii s-a constatat existenţa unei persoane decedate prin carbonizare, respectiv proprietarul în vârstă de 76 de ani.

A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 4000 mp.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

17.04.2013, ora 15:47 – transport persoană supraponderală

În comuna Ceptura, sat Ceptura se Jos, echipajele de pompieri au acţionat pentru a o transporta pe numita S. Elena, în vârstă de 68 de ani, de la domiciliul acestuia la ambulanţa SAJ Prahova.

17.04.2013, ora 19:57 – incendiu anexe gospodăreşti

În localitatea Mizil str. Spicului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar C. Magda.

Au ars: acoperişul anexei construit din lemn cu învelitoare azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 70.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 1.000 lei.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise (lumânări, făclii, chibrituri, brichete).

18.04.2013, ora 05:44 – asigurare zonă

În comuna Floreşti, str. Principală, echipajele de pompieri au acţionat pentru asigurarea zonei ca urmare a producerii unei avarii la o conductă de gaz, care prezenta scurgeri, precum şi închiderea vanei.

Echipajele SMURD au intervenit în 30 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Back To Top