Categorie: Actual

bac 2012Elevii care vor să dea bacalaureatul pentru a treia oară trebuie să plătească o taxă de 230 de lei. Ministerul Educaţiei a stabilit valoarea înscrierii pentru o nouă sesiune, lăsând la alegerea inspectoratelor şcolare cât trebuie să scoată din buzunar candidaţii care vor să repete examenul la o singură probă.

Absolvenţii de liceu care au susţinut de două ori bacalaureatul şi nu au promovat nicio probă plătesc 230 de lei dacă se vor înscrie pentru o nouă sesiune. Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate anterior pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate, dar vor fi nevoiţi să plătească pentru probele pe care le vor susţine, în funcţie de disciplină.

În Prahova, valoarea taxei pentru absolvenţii din promoţiile anterioare, care au participat la primele două sesiuni de bacalaureat şi nu au reuşit să promoveze examenul, este de 38 de lei pentru o singură probă.

Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori.

Prima sesiune a examenului de BACALAUREAT 2013 este programată pentru perioada 10 iunie - 5 iulie, iar înscrierile se vor putea realiza în perioada 27-31 mai.

Back To Top