Categorie: Actual

palatul administrativ ploiestiDupă ce autorităţile locale s-au confruntat, luni dimineaţă, cu un protest al angajaţilor institutului de cercetare IPCUP, prefectul Marius Sersea a luat legătura cu Ministerul Educaţiei, de unde a obţinut promisiuni de rezolvare a situaţiei institutului. Neplătiţi de aproape doi ani, salariaţii care au protestat în faţa Palatului Administrativ au fost informaţi că se va înfiinţa o societate nouă pe acţiuni, printr-o hotărâre de guvern, reprezentanţii statului dând asigurări că bugetul nou înfiinţatei ICUP Enineering SA, societate care va fi deţinută sută la sută de statul român, e în măsură să rezolve problemele salariale ale protestatarilor. Iată comunicatul Prefecturii Prahova

„Astăzi au avut loc discuţii între reprezentanţii sindicatului IPCUP şi prefectul Marius-Gabriel Sersea privind situaţia institutului şi a salariaţilor.
Prefectul le-a comunicat demonstranţilor conţinutul convorbirii telefonice avute cu domnul Tudor Prisecaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, care a confirmat ca textul proiectului de Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea S.C. „IPCUP Engineering" S.A., societate comercială pe acţiuni, cu capital integral de stat, deţinut în întregime de statul român, reprezentat de Ministerului Educaţiei Naţionale, este programat să fie prezentat spre aprobare în prima şedinţă de Guvern.
A fost stabilit ca după publicarea acestei Hotărâri de Guvern, domnul prefect, împreună cu preşedintele sindicatului, să se deplaseze la Bucureşti, la minister, pentru a lua cunoştinţă de modul în care va fi format bugetul S.C. „IPCUP Engineering" S.A."

Back To Top