Categorie: Actual

inscrieri-clasa-pregatitoareLuni, 22 aprilie, s-a încheiat prima etapă a depunerii cererilor pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Astăzi, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au realizat prima repartizare în funcţie de cererile depuse până acum.

În Prahova, au fost depuse, în prima etapă a înscrierii, 6.400 de solicitări. „Avem multe şcoli suprasolicitate, mai ales în Ploieşti. Cele mai căutate au fost: Şcoala Sf. Vasile, Şcoala Sfânta Vineri, Şcoala Nicolae Simache, Şcoala Grigore Moisil, Şcoala I. A. Bassarabescu. În schimb, în mediul rural, la cele mai multe unităţi de învăţământ, au rămas locuri libere. În zilele următoare, Inspectoratul Şcolar va căuta soluţiile pentru redistribuirea elevilor din acele şcoli în care numărul cererilor de înscriere a fost cu mult mai mare decât numărul de locuri. La colegiile naţionale din Ploieşti, care au avut clase pregătitoare, faţă de anul trecut, numărul cererilor nu a fost extraodinar, ci a depăşit cu destul de puţin numărul de locuri", ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Afişarea listei copiilor înscrişi în prima etapă se va realiza pe 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor şi ale inspectoratelor şcolare.

În continuare, părinţii pot solicita informaţii de la secretariatele şcolilor care vor avea în structură, de anul viitor, clasa pregătitoare, dar şi la Inspectoratul Şcolar Prahova, respectiv Tel Verde 0.800.816.244.

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasele primare se desfăşoară în perioada 8-17 mai, aceasta fiind destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi publică în data de 24 mai.

Back To Top