Categorie: Actual

sorin-ovidiu-vintu 1Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din penitenciar la 1 mai, când expiră termenul de un an de închisoare la care omul de afaceri a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti. În acest dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a fost acuzat că l-a şantajat pe omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns pe Sebastian Ghiţă să le ofere 150.000 de euro ori să accepte ruperea unui contract cu scopul obţinerii, în folosul lor, de beneficii materiale.

Constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale.

În ultimul an, Vântu a făcut mai multe cereri de eliberare condiţionată, toate fiind respinse în instanţă. Ultima cerere a fost respinsă luna trecută, motivul judecătorilor fiind acela că "inculpatul nu a fost disciplinat în penitenciar" şi a folosit în repetate rânduri telefoane mobile.

Stenograme savuroase

Sorin Ovidiu Vîntu: Ce sa va impartiti, ma? Te-am lasat smecherul-smecherilor in Realitatea. Ce mai vrei? In tot grupul, ce mai vrei? Eu iti dau CA-ul grupului pe mana...
Sebastian Ghiţă: Da.
SOV: Ce mai vrei, eu asta nu inteleg, proprietatea? Nu ti-o dau.
SG: Nu, nu, nu am ce proprietate sa iau.
SOV: In afara de dreptul de proprietate, de actiunile pe care le am eu...
SG: Dreptul de proprietate nu-l ia nimeni.
SOV: Stiu.
SG: Mi-ati zis, v-a angajat licenta, adica e o chestiune inchisa, rezolvata.
SOV: Tati, exceptand actiunile mele, prietene, ti-am dat tot ce aveai nevoie.
SG: Pai nici n-am vrut actiunile, ca n-am ce face cu ele. M-ati intrebat de prima data: vrei actiuni? Am zis: nu.
SOV: Pai daca vroiai nu faceam deal-ul. Eu nu vand actiuni. Deci golane, ti-am dat in afara de actiuni, ti-am dat toate drepturile care decurg dintr-o relatie de management, ti-am dat consiliul de administratie, ti-am dat membri, eu sunt actionar, ma uit prin reprezentantul meu, Ion, ca societatea Realitatea sa nu moara si sa nu i se creeze probleme care s-o duca in faliment.
SG: Pai si aici ma uit, ca am o gramada de bani bagati acolo, am tot interesul.
SOV: Ti-am spus ca-ti respect investitia?
SG: Da, nu am nicio problema.
SOV: Ti-o respect pustiule, eu nu-mi bat joc de banii oamenilor, nu fur banii oamenilor, nu-mi bat joc de ei, e dreptul tau, banii tai. Deci ti-am dat, iubitul meu prieten, tot ce nici macar nu ti-ai dorit, inclusiv CA-ul. Mai mult decat atat, iubitule, n-am ce sa-ti mai dau. Daca ma mai f... la cap cu stari de nesiguranta, bai, termina-te dracului, ca nu vreau sa-ti fac ceva. Mie imi convine ca cineva sa nu doarma noaptea de grija salariilor.
SG: Da.
SOV: Pai si atunci de ce? Bai, baiatule, tu crezi ca ma f... in propriul c... cu propria p...?
SG: Nu, dar...
SOV: Eu am reactionat doar cand am avut senzatia ca vrei sa iei ce nu-i al tau, atat.
SG: N-am ce sa iau si am mai zis inca o data, de-aia a fost o senzatie...
SOV: Copilu', a fost singura data cand am reactionat cu duritate, intr-adevar, ca sunt un tip dur, nu sunt dus la biserica, dar am reactionat doar in momentul in care m-am simtit amenintat, in rest mi-am vazut de ale mele.
SG: Alex rezolva problema cu Ion si suntem clean.
SOV: N-am niciun fel de treaba cu tine, nu mai sta dracu' in nesiguranta si cauta solutii manageriale inteligente.
SG: Sa va duceti in Delta.
SOV: Da, eu ma duc in Delta, imi repar piciorul, sper ca intr-o luna sa pot calca normal in el si ma duc in delta, pana in octombrie nici nu mai vin pe aici, decat la instante, ca n-am ce face, in rest ma doare-n c...

SOV: Mai departe, apropos de chestia asta, nu mai generati discutii intre voi acolo de fata cu salariatii.
SG: Nici n-am avut, am gresit eu fata de Enache o data.
SOV: Cand mai aveti ceva de vorbit, iesiti afara de acolo, acolo e plin de microfoane.
SG: L-am auzit pe Tatulici ca tot spune el.
SOV: Iubitule, acolo este plin de microfoane, este monitorizare audio-video in toate birourile.
SG: Prima ati pus-o dumneavoastra cu alea, cu camerele alea video, alea de vorbit, video-conferinta.
SOV: Aia-i alta mancare de peste, e oficiala. In afara de chestia asta, acolo si-a pus si SIE si STS

Sursa reportervirtual.ro:

Discuţie SOV-Sebastian Ghiţă (Înregistrare primită de Hotnews de la Sebastian Ghiţă, din care reiese că afaceristul prahovean fusese ameninţat de Vîntu)

SOV - Discutam acuma ca intre doi baieti. Un golan batran si unu tanar. Eu ti-am dat doua lectii. Te-ai bazat pa forta, ti-am arata ca te pisi pe forta ta, ma pis pe tine cu forta. Lasa sa-ti zic cu golan si cu alea. Tu vii dintr-o lume, totusi, o lume cinstita, ordonata, civilizata. Ai tai au fost ok.
SG- Da
SOV- Eu vin dintr-o mahala tiganeasca. Vin pan' parnaie, pan' contrabanda cu da'astia. Asta e o lume... Eu am facut eforturi disperate sa nu ma dau in fapt de unde vin si cine sunt. Prietenu' tau Magureanu iti poate confirma ca mi-a dat ok-ul sa impusc raketii care vor sa (ininteligibil) pe teritoriul Romaniei.
SG- Nu-l cunosc
SOV- Si ca am impuscat sute nu zeci
SG- L-am vazut doar odata la ziua lu'...
SOV- Si cand spun impuscat ma refer la propriu. Aici discut clar nu ma tem ca ai ceva pa' tine ma doare'n...
SG- Nu, nu
SOV- Ba ma doare'n p.... Acum discutam doar intre noi. Deci pe chestii de forta si de tigani... Am condus... deci asculta-ma cu atentie ca sa stii si tu. Toata reteaua de bulibasi din Romania lucra pentru mine. Toata. Pa' timpu certificatelor de proprietate. Inainte lucrau pentru (neinteligibil..) agenti industriali. Riscau 25 de ani sau glontu'. Furau din fabrici, macarale alea, alea si duceau la italieni. Adica tu nu stii despre mine nimic decat legendele facute facute de prosti. Ca tine, la modul cel serios, am ingropat prin dealurile de pe acolo din Moldova, am ingropat la propriu.
SG- E a treia oara...
SOV- Initial pe cuvantul meu ca am vrut sa iti administrez lectia maxima...
SG- Sa ma ingropati?
SOV- Si sa dau o lectie tuturor care indraznesc...
SG- Sa ma ingropati?
SOV- Ba, pustiule, asa ceva nu inseamna teritoriu interzis. Face parte din arsenalul de lucru cand sunt suparat sau cand am un interes mare de aparat. Eu nu glumesc cu astea.
SG- Da
SOV- Am gandit dupa aceea ca ai venit cu inima deschisa. Fii atent aici. Ti-au suierat gloantele pe la urechi. Ma refer la propriu. Cand ai vorbit de moarte, ti-am spus sa nu vorbesti de ce nu stii. Batrane..
SG- de mine
SOV- la propriu m-am gandit
SG- Eu nu..
SOV- Ai venit cu inima deschisa, initial, intr-adevar....

Back To Top