Categorie: Actual

copii-centru-plasamentÎn perioada 13 - 17 mai 2013, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova va derula o serie de acţiuni de voluntariat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, eveniment naţional anual menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi cât mai mulţi voluntari care să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care activează.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este săptămâna care aduce împreună, în fiecare primăvară, organizaţii, instituţii şi companii care vor să celebreze public spiritul voluntariatului.

Evenimentul, ajuns la cea de-a XII-a ediţie, este iniţiat şi coordonat de către Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi este derulat sub sloganul ,,Voluntariatul ne aduce împreună".

În data de 15 mai, timp de două ore, angajaţi ai DGASPC vor însoţi copii din Centrul de Plasament Filipeştii de Târg, pentru a planta pomi în jurul centrului şi pentru a colecta deşeuri de pe raza comunei, pe care le vor selecta şi le vor depozita în locuri special amenajate.

Adulţii din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărăi aflat în subordinea DGASPC vor desfăşura, în zilele de 13, 15, 17, 18 şi 19 mai, între orele 08.00 şi 12.00, acţiuni deîngrijire a spaţiilor verzi din curtea unităţii şi vor coleta deşeurile din jurul centrului.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Nedelea va primi în data de 14 mai, vizita reprezentanţilor Centrului Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice Ploieşti, care funcţionează în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti. Mediii le vor prezenta angajaţilor unităţii informaţii despre posibilitatea donării de celule stem, necesare pacienţilor care au nevoie de transplant de măduvă, respectiv despre înscrierea în Registrul Naţional al Donatorilor. Pe 16 mai, beneficiarii şi angajaţii centrului vor desfăşura activităţi de îngrijire a spaţiilor verzi aflate în curtea unităţii, vor colecta deşeurile aflate în jurul centrului, le vor selecta şi le vor depozita în locuri special amenajate.

Beneficiarii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti-Băicoi vor asista, pe 13 mai, între orele 10.30 - 12.00, la un spectacol de teatru pregătit pentru ei de către trupa de copii din ,,Atelierul de teatru" al Casei de Cultură Băicoi. În data de 19 mai, la acelaşi centru, elevi din cadrul Liceului Tehnologic ,,Constantin Cantacuzino" Băicoi vor derula acţiunea,,Socializarea între generaţii".

Back To Top