Categorie: Actual

control-alimente-carneControalele efectuate de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova înaintea sărbătorilor pascale au avut ca urmare amenzi de aproximativ 300 de milioane de lei vechi. Din cele 854 de verificări realizate la agenţii economici, producători şi comercianţi din judeţ, 22 s-au lăsat cu sancţiuni drastice.

Inspectorii au controlat nu mai puţin de 392 de super şi hipermarketuri, magazine alimentare şi restaurante şi 170 de carmangerii şi măcelării de pe teritoriul judeţului Prahova. Au urmat abatoarele, cofetăriile, brutăriile, depozitele alimentare, pescăriile şi pieţele. Iar nereguli au fost destul de multe: vânzătorii nu purtau echipamentele de protecţie obligatorii în vânzarea alimentelor, manipulau produsele alimentare fără mănuşi, carnea era depozitată în condiţii de igienă necorespunzătoare sau chiar în spaţii neautorizate sanitar-veterinar. Ambalarea şi etichetarea era la voia întâmplării, iar spaţiile de prelucrare, depozitare şi valorificare a alimentelor nu respectau nicio normă în vigoare. Alimentele care riscau să îi îmbolnăvească pe cei care le-ar fi cumpărat au fost retrase şi confiscate în vederea distrugerii.

Drept urmare, sancţiunile aplicate în urma controalelor realizate împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi Asociaţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură s-au ridicat la 26.800 de lei.

Anul acesta, în perioada Sărbătorilor Pascale, în judeţul Prahova nu s-au înregistrat toxiinfecţii alimentare.

Back To Top