Categorie: Actual

exercitiu tactic pompieriMiercuri, 22 mai, pompierii prahoveni au participat la un exerciţiu pentru o intervenţie de urgenţă în cazul unui avion cu pasageri care a aterizat forţat pe un câmp. Demonstraţia s-a desfăşurat în apropierea localităţii Cocorăştii Mislii.

Scenariul a a fost unul dificil şi a cuprins situaţia în care piloţii unui avion cu pasageri care a plecat din Bucureşti Băneasa către Târgu Mureş au fost nevoiţi să realizeze manevrele de aterizare de urgenţă pe un câmp din Prahova, deoarece la bordul aeronavei ar fi izbucnit un incendiu. După ce au alertat turnul de control, a urmat o aterizare forţată, în urma căreia cinci persoane ar fi decedat, iar alte 25 ar fi fost rănite.

Pompierii au răspuns imediat alarmei de grad zero, cu 16 autocisterne, pentru stingerea aeronavei şi salvarea victimelor, după neutralizarea incendiului ei fiind nevoiţi să taie uşa avionului pentru ca victimele să poata fi scoase.

Nouă dintre răniţi au fost preluaţi cu cinci elicoptere medicale, restul victimelor primind ajutorul într-un spital mobil amenajat la locul dezastrului.

Organizatorii au ales un scenariu mult mai dificil decât în alte exerciţii tocmai pentru a vedea cum reacţionează şi cum se mobilizează trupele de pompieri în cazul unei catastrofe de mari proporţii. Concluzia a fost că se pot descurca bine într-o situaţie reală.

Back To Top