Categorie: Actual

praf sahara ploiestiÎn urma informărilor publice ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind prezenţa, deasupra ţării noatre, a unui nor de praf din Sahara, Prefectura Prahova a solicitat Agenţiei judeţene de Protecţie a Mediului lămuriri cu privire la pericolul pe care nisipul din deşert l-ar putea avea asupra locuitorilor.

Este pentru a treia oară când acest fenomen se manifestă deasupra României, praful fiind adus de vânt din nordul Africii, precizează meteorologii. Cantităţi mai mari de pulbere roşiatică vor ajunge pe pământ odată cu ploile anunţate pentru perioada următoare.

„Având în vedere informările potrivit cărora în atmosfera României a intrat un val de aer încărcat cu particule de provenienţă sahariană, vă solicităm să ne comunicaţi cu celeritate situaţia măsurătorilor privind concentraţiile de pulberi fine din aer, modul în care acestea pot afecta sănătatea populaţiei, măsuri pentru intensificarea monitorizării şi necesitatea unor eventuale acţiuni de avertizare ale cetăţenilor", se arată în solicitarea prefectului Marius Sersea.

Răspunsul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, arată, însă, că monitorizarea conţinutului de pulberi în suspensie prin cele şase staţii automate din judeţ nu indică depăşiri ale valorii limitelor zilnice ale prafului sau ale oricăror poluanţi atmosferici.

Drept urmare, pulberea sahariană se ascunde bine şi de APM şi de Prefectură, arătându-se numai meteorologilor pe hărţi şi, uneori, şoferilor care au stat cu maşinile în ploaie.

Back To Top