Categorie: Actual

bacalaureat-scrisPotrivit datelor de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Prahova, 104 dintre cei 209 candidaţi la sesiunea specială a bacalaureatului din acest an au reuşit să promoveze examenul.

Bacalaureatul special a început cu eliminări pentru tentativă de fraudă, după ce trei dintre candidaţi au fost depistaţi cu copiuţe. Este vorba despre o elevă din Sibiu, olimpică la atletism, un elev din Olt, olimpic tot la atletism şi un elev din Constanţa, olimpic la canotaj.
Toate sălile au fost dotate cu camere de supraveghere video.

„Procentul de promovabilitate la sesiunea specială a bacalaureatului din acest an este de aproximativ 50%", ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Printre candidaţi s-au aflat, în acest an, un etnic german şi patru maghiari.

Cea mai mare medie obţinută la acest examen a fost de 9,83, candidatul cu această notă obţinând 9,50 la examenul de limba română şi 10 la examenele de matematică şi anatomie. Patru dintre candidaţii la bacalaureatul special au obţinut note de 10 la examenul de matematică-informatică. La aceeaşi probă, alţi elevi au obţinut note de 1,20 sau 1,45. Rezultate de-a dreptul ruşinoase pentru un olimpic s-au înregistrat şi la proba de limba română, acolo unde unii elevi probabil nu şi-au scris bine nici numele, având în vedere că lucrările au fost notate cu 1,25. Cel mai slab rezultat s-a înregistrat, însă, la matematică, proba la care un candidat a obţinut nota de 1,10.

Cea mai mică medie de promovare a fost 6,00, obţinută din notele 5,75 la limba română, 5,25 la limba engleză şi 7,00 la geografie.

Cele mai multe medii obţinute, respectiv 35, au fost între 6 şi 6.99, iar alte 28 de medii au fost între 7 şi 7.99. Medii între 9 şi 9.99 au luat 24 de candidaţi, iar între 8 şi 8.99, 17 dintre absolvenţii de liceu prezenţi.

La această sesiune, niciun candidat nu a promovat cu media 10.

Trei dintre absolvenţii prezenţi la examene au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă.

Rezultatele sunt, însă, mai bune decât anul trecut, când 34,21% dintre candidaţii participanţi au reuşit să treacă bacalaureatul.

Deşi peste jumătate dintre olimpici nu au reuşit să promoveze examenul, ei vor reprezenta ţara la concursurile teoretice şi sportive internaţionale şi nu se vor afla în România în perioada bacalaureatului normal.

VEZI REZULTATELE AICI

Back To Top