Categorie: Actual

Curtea de Apel PloiestiMAGISTRAŢII AU DECIS. Fosta șefă a Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din cadrul DGASPC Prahova, Viorica Oniga, rămâne în arest. Judecătorii Curții de Apel au respins recursul acesteia la decizia de arestare preventivă dată de Tribunalul Prahova.

Avocatul Vioricăi Oniga, Ion Rotaru, a invocat mai multe motive pentru punerea în libertate a clientei sale printre cele mai importante fiind mai multe acte medicale care atestă o serie de afecțiuni cronice grave.
Reprezentantul Parchetului a solicitat menținerea arestării motivând că lăsarea în libertate a acesteia ar provoca în rândul opiniei publice un sentiment de neîncredere în instituțiile statului.

„Încheierea Tribunalului Prahova este nelegală. Nu se poate dovedi infracțiunea de luare de mită, mai ales că nu există martori direcți, nu există nici măcar un flagrant. Organele de anchetă nu au înțeles care erau atribuțiile inculpatului. Faptele sunt prezentate ca și cum Viorica Oniga elibera pur și simplu certificate de handicap, ca și cum dumneaei lua niște formulare le completa și le înmâna solicitantului. Trebuie să se știe că aceste certificate erau eliberate în temeiul unui dosar medical care înainte de a ajunge la comisia de evaluare parcurgea două etape și acest dosar medical conținea în afară de înscrisuri, acte medicale eliberate de medici competenți și un aviz al serviciului de protecție socială", a declarat avocatul Ion Rotaru, citat de stiri.ph.

Back To Top