Categorie: Actual

munca ingrasaCum ajunge să te îngraşe jobul pe care îl ai şi care cunt cauzele? Unele locuri de muncă şi unele obiceiuri specifice jobului contribuie semnificativ la procesul de îngrăşare. Iată câteva dintre acestea.

Nu este nevoie să lucrezi într-o bucătărie sau o cofetărie ca să te îngraşi la locul de muncă. Obiceiuri precum statul îndelungat pe scaun şi „atenţiile dulci" ale colegilor contribuie în mod semnificativ la greutatea ta. Profesorii şi inginerii sunt printre angajaţii care riscă cel mai mult să se îngraşe la locul de muncă.

Un studiu efectuat de compania de recrutare şi plasare pe piaţa muncii CareerBuilder, la care au participat aproape 3.700 de angajaţi, arată că 55% din oamenii care muncesc se consideră supraponderali. Mai mult de atât, 41% din angajaţi s-au îngrăşat la locul de muncă, iar 59% se plâng că au luat în greutate aproape 5 kilograme din cauza mediului în care muncesc. Totodată, o treime susţine că greutatea corporală a crescut cu 10 kilograme.

Studiul efectuat de CareerBuilder a arătat că stresul la serviciu şi orele peste program au consecinţe negative asupra siluetei.

70% dintre angajaţi obişnuiesc să „ronţăie" produse tip junk food la locul de muncă, în timp ce, pentru 10% din persoanele care lucrează, masa de prânz se procură de la tonomatul cu sandvişuri.

Cercetarea a mai arătat că jumătate dintre persoanele care muncesc se consideră supraponderale şi mai puţin de 50% dintre acestea fac sport de cel puţin trei ori pe săptămână. Cei care nu depun niciun fel de efort fizic suplimentar reprezintă 11%.

PRINCIPALELE CAUZE pentru care te poţi îngrăşa la locul de muncă:

1. Statul pe scaun - 56%

2. Mâncatul pe fond de stres - 35%

3. Mâncatul în oraş (restaurant, comenzi la locul de munca si altele) - 26%

4. „Atenţiile dulci" care constau în prăjituri, snacksuri şi alte produse tip junk food împărţite de colegi sau de şefi la locul de muncă - 17%

5. Sărbătorile la serviciu (zile de naştere, celebrări ale unor reuşite, etc) - 17%

6. Presiunea de a gusta „măcar o bucăţică" din ceea ce un coleg îţi oferă - 9%

7. Happy hours - 4%

Back To Top