Categorie: Actual

pepene rosuEste sezonul pepenilor, îi găsim în toate pieţele şi la comercianţi, pe marginea drumului. Aroma lor ne îmbie să îi consumăm de câte ori avem ocazia. Părinţii ne-au învăţat că pepenele este adevărată sănătate pentru organism. Iată ce spun şi medicii.

Atâta vreme cât este consumat în cadrul unei alimentaţii sănătoase, pepenele ne aduce o mulţime de beneficii. Atenţie, însă, mâncat în cantităţi exagerate, nu face chiar bine. Calităţile nutritive ale pepenelui roşu, însă, îl fac recomandabil de către toată lumea medicală.

- Culoarea roşie a pepenelui este dată de licopen, substanţă cu proprietăţi antrioxidante şi anticancerigene, diminuând riscut afecţiunilor oncologice de prostată, sân, endometru, plămân şi cancerul colorectal.
- Pepenele roşu are puţine calorii, dar foarte multe vitamine. Două felii de pepene conţin 80 calorii, 25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A şi 25 de grame de zaharuri naturale. Vitamina A se regăseşte în pepeni sub forma betacarotenului, element important pentru protejarea vederii şi menţinerea sănătăţii mucoaselor şi tegumentelor. Este bogat în vitamine din complexul B, necesare pentru producerea de energie. Este o bună sursă de vitamina B6, B1, magneziu şi potasiu.
- Pepenele roşu normalizează tensiunea arterială, fiind recomandat persoanelor hipertensive. Cura necesară este de şase săptămâni.
- Protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi şi conferă strălucire şi fermitate pielii prin vitamina C.
- Conţine mai mult de 90% apă şi ajută la detoxifierea organismului, fiind benefic pentru rinichi prin favorizarea eliminării nisipului şi a pietrelor renale.
- Este recomandat în curele de slăbire DOAR ÎN CANTITĂŢI NORMALE, cel mai mare efect avându-l două felii dimineaţa, pe stomacul gol, la distanţă de o oră sau două de consumul altor alimente.

DIETA CU PEPENE ROŞU

Cel mai important beneficiu al pepenelui roşu este capacitatea sa extraordinară de detoxifiere a organismului. Dieta cu pepene roşu are două etape: detoxifierea şi stabilizarea.

Prima etapă este o „monodietă" de MAXIM trei zile, timp în care trebuie consumate maxim trei kilograme de pepene roşu pe zi. Greutatea pierdută este de trei kilograme, iar detoxifiera organismului se realizează foarte rapid.
A doua etapă cuprinde includerea în alimentaţie a trei mese pe zi, iar pepenele este recomandat drept gustarea dintre ele. La micul dejun se consumă un bol de cereale integrale cu lapte şi o felie de branză, prânzul constă în carne de vită, de pui sau peşte şi o salată, iar seara, pepene roşu. Fiecare gustare dintre mese include două-trei felii de pepene. Dieta nu este recomandată mai mult de două săptămâni, timp în care se pierd între şase şi nouă kilograme nedorite.

Back To Top