Categorie: Actual

olimpici geografiePodiumul OLIMPIADEI INTERNAŢIONALE DE GEOGRAFIE a fost ocupat de către elevii români care au obţinut, la competiţia desfăşurată în Japonia, trei medalii de aur şi una de argint.

Medaliile de aur au fost obţinute de Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional „Costache Negri" din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional „I. C. Brătianu" din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi), toţi trei aflaţi la prima participare într-o astfel de competiţie.

Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.

La ediţia de anul trecut, România a ocupat locul al doilea pe naţiuni, cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Olimpiada Internaţionala de Geografie 2013 s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări.

olimpici astronomieCAMPIONI LA ASTRONOMIE ŞI ASTROFIZICĂ

Alţi cinci elevi români au câştigat medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică: două medalii de aur, două de argint şi una de bronz. Este cel mai bun rezultat al României în istoria participării la competiţie.

Medaliile de aur au fost obţinute de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghis (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare). Medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), relatează Mediafax.

Anul acesta, Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică a ajuns la ediţia a şaptea şi s-a desfăşurat în orasul Volos din Grecia, în perioada 27 iulie - 5 august.

La competiţie au participat peste 100 de concurenţi din 20 de ţări. Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduita de România, la Suceava.

Back To Top