Categorie: Actual

regele-cioabaFlorin Tănase Cioabă, cunoscut rromilor drept Regele Cioabă a suferit, în urmă cu puţin timp un infarct. În prezent, el se află internat, în stare de comă profundă.

Rege Cioabă s-a născut la data de 17 noiembrie 1954 în oraşul Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj), fiind fiul lui Ion Cioabă (1935-1997), bulibaşă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca „rege internaţional al ţiganilor".
S-a mutat împreună cu tatăl său în oraşul Sibiu, în anul 1963, şi s-a căsătorit conform tradiţiilor ţigăneşti la vârsta de 14 ani, cu Marica.
A absolvit mai târziu Seminarul Biblic „Betania" din Sibiu, devenind predicator penticostal. Tatăl său, „regele" Ion Cioabă a fost o persoană foarte bogată.
În anul 1996, toată familia sa s-a lepădat de legea ţigănească şi s-a pocăit, trecând la cultul penticostal.

După moartea tatălui, Ion Cioabă, la data de 23 februarie 1997, în urma unui infarct miocardic, singurul său fiu, Florin Cioabă, a moştenit titlul de „rege al ţiganilor de pretutindeni".

După afirmaţiile proprii, el conduce o etnie de circa 3 milioane de cetăţeni.

În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier judeţean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creştin al Romilor. La alegerile locale din iunie 2008, a ocupat primul loc pe listele Alianţei pentru Unitatea ţiganilor, pentru Consiliul Judeţean.

Back To Top