Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

chirurgi cardiologi pediatriMinisterul Sănătăţii (MS) a lansat un amplu proces de recrutare a medicilor care vor să se califice în operaţii pe inimă la copii. Pregătirea doctorilor va fi realizată în clinici din Italia şi Germania şi va fi susţinută financiar de către statul român.

Începând din această lună până în august 2016, Ministerul Sănătăţii desfăşoară un proiect de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice. Proiectul se realizează în colaborare cu experţi de la Clinica San Donato din Italia, finanţarea fiind susţinută de Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, şi de Fundaţia L'Associazione Bambini Cardiopatici nel Mondo din Italia, a declarat, pentru Mediafax, secretarul de stat Raed Arafat.

Proiectul se adresează medicilor anestezişti în general şi chirurgilor cardiovasculari, inclusiv rezidenţilor de ultim an, din ambele specialităţi, care doresc să se califice în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice şi să lucreze în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie" Bucureşti, Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, precum şi în vederea creşterii capacităţii de operaţii la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş.

Nu avem timp de pierdut. Dacă vor fi mai mulţi candidaţi, vom organiza un concurs, dacă nu, vom face o selecţie de dosare. Medicii doritori se vor înscrie la Ministerul Sănătăţii, la Biroul Medicină de Urgenţă, până la 20 august 2013, în vederea realizării selecţiei, în colaborare cu experţii din Italia. Programul de pregătire va asigura cheltuielile de călătorie şi cazare a persoanelor care vor fi încadrate în program, pe lângă salariul lor din ţară", a mai precizat Arafat.

Medicii selectaţi, care vor participa la proiect, vor semna un acord prin care se vor obliga să lucreze în centrele respective timp de cinci ani, după finalizarea pregătirii.

Candidaţii vor trimite o scrisoare de intenţie prin care motivează solicitarea lor de a participa în proiect, precum şi un CV recent în română şi engleză.

Potrivit MS, se pot înscrie inclusiv medici specialişti angajaţi ai centrelor din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Târgu Mureş, în această etapă nefiind necesar acordul şefului de secţie sau al conducerii unităţii sanitare.

Guvernul a aprobat alocarea a 721.000 de lei pentru pregătirea proiectul privind chirurgia cardiacă neonatală şi infantilă în România. Banii vor fi alocaţi pentru finanţarea cheltuielilor aferente participării personalului medical român la stagiile de formare din Italia, pentru acoperirea costurilor de transport, cazare şi diurnă, pentru achiziţionarea consumabilelor medicale necesare operaţiilor, precum şi pentru organizarea workshop-ului de instruire.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 34 de luni. Partenerii italieni vor asigura cofinanţarea proiectului general cu o sumă estimată la 865.000 de euro.

Proiectul se va desfăşura prin mai multe etape. Prima va consta într-un workshop cu specialişti care vor conduce discuţiile de specialitate, cu prezentarea şi discutarea cazuisticii. A doua etapă va include misiuni medicale de chirurgie cardiacă neonatală şi infantilă, conduse în România de o echipă medicală de specialitate, alcătuită din personal al IRCCS Policlinico San Donato.

Obiectivul general al acestui proiect este scăderea mortalităţii neonatale şi infantile datorate malformaţiilor cardiace congenitale, iar obiectivul specific vizează îmbunătăţirea accesului şi a calităţii acestor servicii pentru nou-născuţi şi copii cu vârste sub un an, cu malformaţii congenitale cardiace, mai relatează sursa citată.

Back To Top