Categorie: Actual

munti-soareEstimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie aprecipitaţiilor.

BANAT
Temperaturile maxime diurne vor creşte din nou până la medii de 32 de grade în perioada 19 – 22 august, apoi se vor apropia de 30 de grade spre sfârşitul intervalului.
Minimele termice vor avea mici fluctuaţii şi se vor situa în medie între 14 şi 18 grade Celsius pe tot parcursul intervalului de prognoză.
Averse slabe îşi vor face apariţia în jurul datei de 20 august.

CRIŞANA
Valorile diurne vor creşte din nou până la medii de 30 de grade în perioada 19 – 23 august, apoi se vor apropia de 28 de grade în ultima zi a intervalului. Temperaturile minime se vor încadra în medie între 13 şi 17 grade de-a lungul intervalului de prognoză.
Probabilitatea de averse slabe va fi mai mare în jurul datei de 20 august.

TRANSILVANIA
Temperaturile diurne vor creşte din nou până la medii în jur de 28 de grade în perioada 19 – 22 august, apoi se vor apropia de 26 de grade spre sfârşitul intervalului. Minimele temice vor staţiona la valori medii în jur de 12 grade Celsius.
Sunt aşteptate doar ploi slabe în jurul datei de 20 august.

MARAMUREŞ
Va urma o creştere a temperaturilor, care va aduce valorile diurne până la medii de 29 de grade în perioada 19 – 22 august, apoi se vor apropia de 27 de grade în ultima zi. Minimele termice vor avea o staţionare la o medie în jur 14 grade.
Probabilitatea de averse slabe va fi mai mare jurul datei de 20 august.

MOLDOVA
Temperaturile diurne vor creşte uşor şi se vor situa la valori medii de 28 - 29 de grade. Minimele temice se vor situa la 15 grade după 19 august.
Probabilitatea pentru averse va creşte în ziua de 20 august.

DOBROGEA
Valorile diurne vor fi staţionare la medii de 29 - 30 de grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 17 şi 19 grade Celsius.
Probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusă pe toată durata intervalului.

MUNTENIA
Valorile diurne vor creşte uşor, spre 32 de grade între 19 – 22 august, apoi vor scădea uşor, spre 30 de grade, în ultimele două zile ale intervalului. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorilor de 15 - 17 grade Celsius.
Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 20 august.

OLTENIA
Valorile diurne vor creşte uşor, până la 30 - 32 de grade. Temperaturile minime vor fi între 15 şi 17 grade Celsius.
Ploi, în general slabe cantitativ, se aşteaptă îndeosebi în ziua de 20 august.

LA MUNTE
Valorile termice vor creşte uşor şi se vor încadra între 18 şi 20 de grade.
Temperaturile minime termice vor avea mici fluctuaţii de-a lungul intervalului şi se vor situa în medie între 8 şi 12 grade Celsius.
Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Back To Top