Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

viorica onigaViorica Oniga, preşedinta Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, a fost trimisă în judecată de DNA. Oniga se află în arest preventiv. Dosarul este judecat de Tribunalul Prahova, informează Realitatea TV.

Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, Ioana Borcan, membru al comisiei, şi alte 11 persoane au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos în Prahova.

Viorica Oniga se află în arest preventiv din luna mai. Ea , a fost deferită justiţiei pentru luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Ioana Borcan a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată, complicitate la înşelăciune, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi doi dintre intermediarii obţinerii de certificate frauduloase, Georgeta Oprea şi Sorin Octavian Gabor, ambii arestaţi preventiv, precum şi Georgeta Nicoleta Irimia, asistentă la Spitalul de urgenţă din Prahova.

Alături de aceştia, procurorii i-au trimis în judecată pe Lucian Ion Manea, Gheorghe Mihalcea, Mariana Pascu, Georgeta Neacşu, Viorica Arsenie, Lia Aluna Dumitrescu, Alexandrina Dumitru şi Claudia Rodica Manea.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006-2012, în schimbul unor sume de bani şi în baza unor acte medicale falsificate, mai multe persoane au obţinut, fără drept, încadrarea în grad de handicap şi eliberarea certificatelor care atestă acest fapt de către membrii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova. Ca urmare a folosirii acestor certificate, persoanele beneficiare au încasat în mod injust, de la bugetul de public, suma totală de 3.012.928 lei, cu titlu de indemnizaţii de handicap, bugete complementare, indemnizaţii de însoţitor şi alte facilităţi prevăzute de lege pentru această categorie de persoane.

Procurorii susţin că Viorica Oniga, în calitate de preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, a primit de la inculpaţii Gabor Sorin Octavian, Neacşu Georgeta, Oprea Georgeta, Mihalcea Gheorghe, Pascu Mariana, Arsenie Veronica şi Dumitrescu Lia Aluna, sume de bani şi bunuri în cuantum total de 122.600 lei. Banii au fost primiţi pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a dispune încadrarea în grad de handicap şi eliberarea certificatelor medicale care să ateste acest fapt pentru mai multe persoane, fără ca acestea să sufere de afecţiuni care să le permită încadrarea în gradul de handicap stabilit.

Fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga, primea ca mită pentru eliberarea în mod fraudulos a unor certificate de încadrare în grad de handicap sume de bani, dar şi cadouri constând în parfumuri, băuturi alcoolice, bibelouri, genţi de damă, precum şi carne, arată procurorii anticorupţie în rechizitoriul prin care Oniga a fost trimisă în judecată alături de mai multe persoane foste membre ale Comisiei, informeaza agerpres.ro.

Potrivit anchetatorilor, între anii 2006-2008 inculpata Georgeta Neacşu i-a dat Vioricăi Oniga, pentru obţinerea pe nedrept a unor certificate de încadrare în grad de handicap, pentru fiecare dosar, cadouri constând în parfumuri, băuturi alcoolice, bibelouri, genţi de damă, de fiecare dată acestea valorând circa 300-400 lei.

La rândul său, în calitate de membru al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Ioana Borcan, în perioada 2010-2012, a primit de la inculpata Neacşu Georgeta 13.500 de lei, în scopul încadrării în grad de handicap şi eliberării certificatelor care să ateste acest fapt pentru mai multe persoane care nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor, nu puteau fi încadrate în gradul de handicap stabilit şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege pentru aceste categorii de persoane.

În acest context, în schimbul primirii unor sume de bani pentru sine sau pentru alte persoane, inculpaţii Gabor Sorin Octavian (26.000 lei), Irimia Georgiana-Nicoleta (21.000 lei), Neacşu Georgeta (79.950 lei), Manea Lucian Ion (91.500 lei), Mihalcea Gheorghe (22.400 lei), Pascu Mariana (71.570 lei), Dumitrescu Lia Aluna (6.400 lei), Dumitru Alexandrina (126.600 lei) şi Arsenie Viorica (900 lei) au intermediat obţinerea în mod fraudulos a unor astfel de certificate de handicap, lăsând să se înţeleagă că au influenţă, direct sau prin intermediar, asupra persoanelor cu funcţie de decizie în cadrul Comisiei, respectiv Oniga şi Borcan.

De asemenea, arată DNA, inculpatele Irimia Georgiana-Nicoleta şi Manea Rodica Claudia au falsificat mai multe înscrisuri (scrisori, referate, adeverinţe medicale, bilete de externare din unităţi sanitare) care au fost folosite la întocmirea dosarelor pentru obţinerea certificatelor.

Consiliul Judeţean Prahova s-a constituit parte civilă în procesul penal, cu suma totală de 3.012.928 lei, iar Consiliul Local Ploieşti s-a constituit parte civilă, fără a preciza, până la finalul cercetărilor, suma cu care se consideră prejudiciat.

În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile identificate în proprietatea inculpaţilor Oniga Viorica, Neacşu Georgeta şi Oprea Georgeta, mai precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova.

Back To Top