Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

basescu obamaPolonia aniversează miercuri 25 de ani de la primele alegeri pluraliste din timpul regimului comunist, o zi în care oamenii au învins totalitarismul. Ceremonii speciale dedicate Zilei Libertăţii încep la ora 11:30, în piaţa din faţa Castelului Regal. Pe 4 iunie 1989, polonezii au îndepărtat de la putere regimul comunist.

Foto: RomâniaTV.

Acum 25 de ani, datorită alegerilor parlamentare din 4 iunie 1989, polonezii au îndepărtat de la putere autoritarismul comunist, iar în Europa Centrală şi de Est a început transformarea în avalanşă. Cu această ocazie, la Varşovia, la 3 iunie, pentru prima dată, a fost înmânat Premiul Internaţional de Solidaritate „Lech Wałęsa". „Nu există libertate fără Solidaritate" - acest slogan era cunoscut acum 25 de ani de fiecare polonez. Ca urmare a negocierilor dintre opoziţia democratică – legată de Sindicatul Independent Solidaritatea, condus de Lech Wałęsa – şi autorităţile comuniste, purtate la masa rotundă, care s-au terminat în aprilie 1989, s-a stabilit că în Polonia vor avea loc primele alegeri parlamentare pluraliste de după cel de-al doilea război mondial.

Acordul ambelor părţi consta dintr-un vot liber pentru Senat (Camera superioară a Parlamentului). Iar la alegerile pentru Sejm (Camera inferioară a Parlamentului), opoziţia putea obţine doar 35% din mandate, restul de 65% din locuri au fost garantate pentru comunişti şi aliaţii lor. În ciuda acestor concluzii, la 4 iunie 1989 au avut loc alegerile care au dus la victoria decisivă a opoziţiei din jurul Comitetului Civic cu Lech Wałęsa. Au fost câştigate 99% locuri din Senat şi toate mandatele posibile din Sejm. În acea zi, polonezii au ales libertatea, iar comuniştii au pierdut puterea în ţară.

Preşedintele american Barack Obama şi alţi nouă lideri din Europa Centrală şi de Est, printre care şi Traian Băsescu, iau parte alături de oficialii polonezi la evenimentele din capitala Varşovia.

Back To Top