Categorie: Știri internaționale

preot spaniol ebolaPrima victimă a virusului Ebola în Europa şi-a pierdut viaţa: preotul misionar spaniol care a contractat virusul în Liberia a murit.

Preotul spaniol Miguel Pajares Martin, prima persoană infectată cu acest virus care a fost repatriată în Europa, avea 75 de ani și a fost transportat la baza aeriană din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid, în secţia de boli infecţioase a spitalului Carlos al III-lea din Madrid.

O altă misionară deţinătoare a unui paşaport spaniol şi care lucra în Liberia în acelaşi spital cu acesta, Juliana Bohi, se afla, de asemenea, la bordul avionului Airbus A310, a anunţat ministerul pe contul său de Twitter. Nu se ştie încă dacă ea a contractat virusul.

Amândoi au fost internaţi , împreună cu alte persoane, într-o secţie a spitalului Saint Joseph din Monrovia, al cărui director a decedat sâmbătă din cauza infectării cu Ebola, potrivit Ordinului San Juan de Dios care administrează instituţia.

Înaintea cazului preotului spaniol, doi americani - un medic şi o misionară - infectaţi cu virusul în Liberia, unde luptau împotriva epidemiei în cadrul unei organizaţii neguvernamentale umanitare, au fost repatriaţi şi internaţi într-un spital special echipat din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite.

Mai multe AICI

 

Back To Top