Categorie: Știri internaționale

rusia racheteRusia şi-a multiplicat exerciţiile militare în ultimele luni în timp ce luptele care au loc de patru luni se intensifică în estul Ucrainei între forţele ucraiene şi separatiştii proruşi, inclusiv în apropierea frontierei dintre cele două ţări.

Rusia a procedat miercuri la importante teste cu rachete mobilizând aproximativ 800 de militari în sudul țării, la câteva sute de kilometri de granița de est a Ucrainei, a anunțat un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

"Astăzi vor fi aproximativ 20 de lansări de rachete S-300 şi S-400", a precizat colonelul Igor Klimov, citat de agenţia Interfax. Astfel de sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă sunt menite să "aducă lovituri masive unui eventual inamic şi să elimine obiective la joasă şi înaltă altitudine, precum şi obiective balistice".

Aceste teste sunt realizate la baza Aşuluk, în regiunea Astrahan, nu departe de frontiera cu Kazahstanul, la câţiva kilometri est de frontiera ucraineană. Aceste manevre, care trebuie să permită simularea ripostei în caz de atac aerian, implică 800 de militari, potrivit colonelului Klimov.

NATO a apreciat la începutul lui august că numărul militarilor ruşi mobilizaţi la frontieră a trecut de la 12.000 la 20.000 în trei săptămâni.

Mai multe AICI

Back To Top