Categorie: Știri internaționale

piedoneActorul italian Bud Spencer, cunoscut tuturor ca „Piedone" a murit luni la vârsta de 86 de ani, a anunțat fiul său citat de agențiile de presă internaționale, scrie Agerpres.

Spencer, al cărui nume era Carlo Pedersoli, s-a născut în Napoli, la 31 octombrie 1929 și a jucat în peste 40 de filme, dintre care 20 împreună cu actorul Terence Hill, al carui nume real era Mario Girotti. Genul cinematrografic „western spaghetti" în care a jucat, i-a adus faima, având o mare priză la public în Italia și Germania, notează agenția DPA.

Filmele sale cele mai cunoscute sunt „They Call Me Trinity" (1970), „All The Way, Boys" (1972), „My Name is Nobody" (1973), „A Friend Is A Treasure" (1981).

Fiul lui Bud Spencer, Giuseppe Pedersoli a declarat agenției italiene de știri ANSA, că tatăl său nu a suferit și a avut alături pe toți apropiații săi. Ultimele sale cuvinte au fost „Vă mulțumesc".

La anunțarea morții sale, numeroase omagii i-au fost aduse în Italia, pe rețelele sociale. Premierul Matteo Renzi a postat pe Twitter: „Ciao Bud Spencer, te-am iubit cu toții", notează agenția France Presse (AFP).

Sursa: digi24.ro

Back To Top