Categorie: Știri internaționale

Trei cetățeni români se numără printre victimele atentatului care a avut loc joi seară, la Barcelona (DETALII AICI).

 

Cei trei români sunt toți în spital, dar în stare stabilă, potrivit informațiilor anunțate de Ministerul de Externe, pe baza datelor primite pe cale oficială de la autoritățile spaniole. Inițial, se știa despre o singură victimă de naționalitate română, pentru ca, vineri dimineață, MAE să fie informat cu privire la identificarea a alte două.
Autoritățile române mai avertizează că, în prezent, în contextul operațiunilor antiteroriste aflate în desfășurare, circulația în regiune și accesul în unitățile publice este momentan restricționat de către autorități.
"Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032. Celula de criză a MAE își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă", a mai anunțat MAE.
La Barcelona, în urma atentatului de joi, bilanțul oficial este, până acum, de 13 morți și peste 100 de răniți, dintre care 15 în stare critică.

UPDATE - Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, că a mai fost identificată o persoană de orgine română, bilanţul ajungând astfel la patru români răniţi în urma atacului terorist de la Barcelona de joi seara. Este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie, care au ajuns la spital și dintre care numai unul se află în continuare internat. "Într-o stare sub control, dar rezervat. Cu el nu se poate discuta pentru că e sub analgezice. E la secţia Urgenţe, dar urmează să îl ducă pe secţie. El are un traumatisc cranio-cerebral, a avut o hemoragie. Vor vedea dacă a trecut sau dacă se face hematom, deci aici e problema. Şi mai are fracturi costale", a declarat, pentru Mediafax, consulul României la Barcelona, Manuel Pleşa.

UPDATE  - Un comunicat oficial al MAE vorbește despre numai trei răniți în atentat, dintre care, vineri seară, numai unul se mai afla internat, ceilalți doi primind tratament în ambulatoriu.

Back To Top