Categorie: Știri internaționale

Un autocar cu aproximativ 50 de persoane, majoritatea muncitori români cu contracte sezoniere în Agricultură, a fost implicat, miercuri, într-un accident petrecut pe o șosea din Germania.

 

Autocarul a derapat și s-a răsturnat pe o șosea între Bad Essen și Schwagstorf, în apropiere de Bohmte-Leckermühle, în landul german Saxonia Inferioară. Ministerul de Externe a anunțat miercuri seară că, din datele obținute de la autoritățile germane, 40 de români au fost implicați în accident. "Până la acest moment, conform informațiilor furnizate de instituțiile medicale germane, 8 persoane de cetățenie română au fost externate după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu. Totodată, Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 persoane, din care aproximativ 40 cetățeni români. Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări. Reiterăm că procedura de identificare a victimelor de către autoritățile locale germane este în curs de desfășurare, MAE urmand să transmită informații actualizate pe măsura obținerii acestora", a anunțat MAE.
Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680.

Update: "Potrivit ultimelor informații obținute de Ambasada României la Berlin, în autocarul implicat în accident se aflau 49 de persoane, dintre care 42 cetăţeni români. Toate persoanele au fost transportate la spitalele din zonă. Patru cetăţeni români au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite. Starea acestora de sănătate este stabilă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. Celelalte persoane implicate în accident au suferit răni superficiale, fiind tratate fie ambulatoriu, fie ţinute sub observaţie pentru 24 de ore și ulterior externate, după ce li s-au acordat îngrijirile medicale necesare. Familiile cetăţenilor români au fost informate cu privire la situaţia acestora", a anunțat MAE, în cursul zilei de joi.

Back To Top