Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

Curtea Constituțională a decis, marți, suspendarea temporară a președintelui Igor Dodon din funcție. Este a doua oară când acesta se află într-o asemenea situație, apărută după refuzul repetat de a numi noi miniștri.

 

Decizia Curții Constituționale vine la sesizarea unui grup de deputați, membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități, după ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins de două ori candidaturile noilor miniștri propuși de Guvern, argumentul fiind că „majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior", anunță site-ul de știri Unimedia. Curtea Constituţională "a constatat ca circumstanţă care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova în cadrul procedurii de remaniere guvernamentală refuzul deliberat al Președintelui de a-și îndeplini obligația constituțională de numire a candidaturilor propuse repetat de Prim-ministru, ceea ce constituie, în sensul articolului 91 din Constituție, imposibilitate temporară de a-și exercita atribuția în cauză".
În replică, Dodon acuză că au fost încălcate procedurile legale și că, prin această hotărâre, CC a "trecut în zona gri a democrației și a statului de drept". "În mod normal, la CC trebuia să se adreseze Guvernul prin hotărâre de Guvern, sau Parlamentul prin hotărârea Parlamentului. Dar s-au adresat prin sesizarea a doar câțiva deputați. Deci guvernarea a ales calea simplistă și abruptă, o cale înjositoare chiar și pentru miniștrii propuși. Acești miniștri intră în Guvern pe ușa din spate, fiind lipsiți de legitimitatea și credibilitatea cuvenite. Prin decizia de azi, CC a trecut definitiv în zona gri a democrației și a statului de drept. Curtea și-a reconfirmat imaginea de instrument politic docil, nu de organ constituțional. Este o cădere dezonorantă și regretabilă pentru un stat care se vrea democrat. Cât privește poziția mea, am decis să nu cedez, decât să explic apoi ani de zile de ce am numit în funcție o garnitură de miniștri compromiși. Iar partea bună în toată această chestiune este că guvernarea se compromite din nou în ochii cetățenilor. Ceea ce o va dezavantaja mult în acest an electoral", a comentat președintele, citat de Unimedia.
După suspendarea lui Dodon, președinele Parlamentului, Andrian Candu va fi cel care va semna decretele de numire a miniștrilor, exact cum s-a întâmplat și la suspendarea anterioară, în momentul numirii lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării.

Back To Top