Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

reuters reactie kovesi toaderLupta anticorupţie este în pericol în România, scrie presa internaţională după ce ministrul Justiţiei a cerut revocarea Codruţei Kovesi. Jurnaliştii străini cred că decizia lui Tudorel Toader a fost luată la cererea politicienilor vizaţi de anchete ale DNA şi amintesc că actuala coaliţie aflată la guvernare a luat în ultimul an o serie de măsuri care limitează posibilitatea tragerii la răspundere a unor politicieni pentru fapte de corupţie.

Agenţia de presă France Presse notează că anunţul ministrului Justiţiei a dus la apogeu tensiunea dintre majoritatea de stânga şi sistemul judiciar, relatează Digi 24. „De la revenirea la putere, social-democraţii, dintre care mai mulţi sunt vizaţi de justiţie, au încercat să schimbe legislaţia anticorupţie, declanşând un val de contestare fără precedent de la căderea regimului comunist, la finalul lui 1989", observă AFP.

Reuters scrie că, odată cu solicitarea de revocare a procurorului şef al DNA, lupta anticorupţie este în pericol în România: „Laura Codruţa Kovesi conduce DNA din 2013 şi, sub conducerea ei, rata condamnărilor a crescut brusc într-unul din cele mai corupte state din UE, primind aplauze de la oficialii europeni din Bruxelles care ţin justiţia sub o monitorizare specială”.

Şi Associated Press transmite ştirea, care şi-a făcut loc în ziare importante de peste Ocean, precum Washington Post şi New York Times, mai notează Digi 24. Ministrul Toader cere înlăturarea Laurei Codruţa Kovesi citând motive pe care le consideră grave, în vreme ce criticii cred că acesta urmăreşte doar să satisfacă cererile coaliţiei de la putere, se arată în articole. Subiectul se regăseşte şi în ediţia pentru Europa a publicaţiei Politico. Tudorel Toader a prezentat presei un raport de 36 de pagini în care o acuză pe cunoscuta procuroare a DNA că şi-a depăşit atribuţiile şi că nu a respectat autoritatea Parlamentului. Politico menţionează că persoana vizată este cea care a supravegheat cazurile de corupţie împotriva liderului PSD Liviu Dragnea.

Şi agenţia de ştiri Bloomberg scrie despre încercarea de înlocuire a şefei DNA, care a dus o campanie anticorupţie fără precedent. "Cei din coaliţia la putere în România au cerut un raport privind activitatea autorităţilor anticorupţie care i-au trimis în judecată pe mulţi dintre colegii lor, inclusiv un fost premier".

Back To Top