Categorie: Știri internaționale

Acordul privind Brexitul a fost respins marţi seară, de Camera Comunelor, cu 391 la 242 de voturi. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României a comentat rezultatul arătând că, "în acest moment șansele unui no deal sunt tot mai crescute".

În discursul susținut după vot, premierul Theresa May a precizat că Parlamentul urmează să hotărască dacă Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeană (UE) fără acord şi o eventuală amânare a Brexitului.

O primă reacție a țării noastre a venit prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba. "Am văzut rezultatele din Parlamentul Britanic. Nu este o veste deloc bună. Cu părere de rău trebuie să spun că în acest moment șansele unui no deal sunt tot mai crescute. Vom vedea care sunt opţiunile rămase pe masă.  Cert este că UE, în ansamblul său, a arătat deschidere în a găsi o soluție benefică pentru ambele părţi. Avem nevoie de un răspuns concret de la Londra, bazat pe sprijin politic intern , pentru a avansa o soluție realistă. În calitate de #RO2019EU vom avansa în implementarea planului de contingența de la nivelul instituțiilor europene. Vom continua eforturile în vederea  protejării drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie. Totodată, vom proteja drepturile cetățenilor britanici în RO", a scris Ciamba, marți seară, pe pagina sa de Twitter.

Back To Top