Categorie: Știri internaționale

Majoritatea eurodeputaților a votat, marți, pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei, din 2021. Până în luna aprilie a anului viitor, statele comunitare trebuie să decidă dacă preferă să rămână la ora de vară sau la ora de iarnă.

 

La votul de marți, 410 eurodeputaţi au fost în favoarea propunerii, 192 împotrivă şi 51 s-au abţinut, potrivit Agerpres. Statele membre UE vor renunţa la practica de a-şi schimba ora de două ori pe an şi vor decide dacă preferă să rămână la ora standard sau de iarnă sau să menţină permanent ora de vară.

Țările europene care decid să menţină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Pe de altă parte, ţările care preferă să rămână la ora standard sau de iarnă îşi vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021. Statele membre trebuie să informeze Comisia Europeană asupra alegerii lor înainte de aplicarea măsurii până în aprilie 2020, iar apoi să se coordoneze cu executivul comunitar pentru ca deciziile individuale luate să nu afecteze funcţionarea pieţei unice, mai informează sursa citată.

Măsura va fi acum negociată cu statele membre şi cu Comisia Europeană.

Back To Top