Categorie: Știri internaționale
olanda_inundatiiPoliţia şi armata olandeză au evacuat, astăzi, peste 800 de persoane din mai multe sate situate în nordul ţării, de teama că un dig învecinat s-ar putea surpa, cedând ploilor abundente din ultimele zile – transmite Associated Press, preluat de news.yahoo.com.

Autorităţile afirmă că o secţiune a digului, care mărgineşte un important canal de drenare a apei, e în pericol de rupere, ducând la inundarea unui teritoriu de sute hectare, aflat la altitudinea de 1,5 metri sub nivelul mării.


Evacuările – efectuate la 200 de km nord de Amsterdam – vin după o combinaţie de ploi torenţiale şi vânt extrem de puternic, cu care ţara s-a confruntat în ultimele zile şi care a împiedicat funcţionarea pompelor de evacuare a apelor pluviale către ocean.


Un sfert din suprafaţa Olandei se găseşte sub nivelul mării, iar 55% din ţară este considerată inundabilă. Nivelul râurilor şi al apei din canalele de drenare au crescut constant în ultimele zile, obligând autorităţile să intre în alertă de teama că miile de kilometri de diguri care protejează ţara de inundaţii ar putea, curând, să prezinte breşe.


Râurile Maas şi Rin, care trec prin Olanda, au nivelurile foarte mari, obligând autorităţile din oraşele Maastricht şi Dordrecht să distribuie populaţiei saci de nisip pe care să-i aşeze pe malul celor două cursuri de apă.

Back To Top