Categorie: Știri internaționale

Cancelara Angela Merkel are șase luni timp pentru a negocia diverse compromisuri în UE. Prioritatea numărul unu este combaterea consecinţelor pandemiei de coronavirus. E limpede că va fi o președinție fără precedent, titrează portalul Deutsche Welle.

Pandemia a dat lumea peste cap și a provocat cea mai mare criză economică din ultimii o sută de ani. "Nu este o exagerare să spunem că ne aflăm în fața celei mai mari provocări economice din istoria UE. Ceea ce înseamnă că și măsurile pe care le luăm trebuie să fie corespunzătoare", a declarat cancelara Angela Merkel într-o conferință de presă înaintea preluării președinției Consiliului UE. Pe lângă criza coronavirus mai există o temă majoră în această perioadă: adoptarea bugetului comunitar pentru următorii șapte ani.

Germania este țara cea mai mare și cu cea mai puternică economie din UE și conducerea blocului comunitar va fi asigurată acum de o politiciană experimentată în managementul crizelor. S-ar putea spune că acesta este norocul situației actuale nefericite, crede Sophie Pornschlegel de la think-tank-ul "European Policy Centre" (EPC) din Bruxelles. "Germania are un guvern foarte pro-european care vrea să realizeze ceva și care a înțeles că în criza actuală este vorba de totul sau nimic."

Text integral - Deutsche Welle

 

Back To Top