Categorie: Știri internaționale

Publicaţia New York Times a anunţat că numărul 2 din Al-Qaida a fost ucis în Iran de către agenţi israelieni, însă autoritățile de la Teheran susțin că informația nu este adevărată.

 

Abdullah Ahmed Abdullah, care figura pe lista celor mai căutaţi teorişti de către FBI, a fost "împuşcat pe străzile din Teheran de doi asasini pe motocicletă", au confirmat pentru publicaţia americani oficiali ai serviciilor de informaţii americane, scrie News.ro. Asasinii ar fi ucis-o şi pe fiica acestuia, Miriam, văduva unuia dintre fiii lui Ossama Ben Laden, şeful Al-Qaïda în anii 1990.

Asasinatul ar fi fost comis de agenţi israelieni pentru SUA, la 7 august, în ziua aniversării atentatelor contra ambasadelor americane din Kenya şi Tanzania, din 1998, în care a fost implicat Abdullah Ahmed Abdullah. Poliţia federală americană oferea 10 milioane de dolari recompensă pentru orice informaţie privind capturarea acestui lider, mai notează sursa citată.

Pe de altă parte, potrivit News.ro, autorităţile de la Teheran au dezminţit informaţia, afirmând că nu au existat "terorişti" al-Qaida pe teritoriul iranian.

Back To Top