Categorie: Știri internaționale

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că, începând din noaptea de marți spre miercuri, a fost reluată, parțial, circulația dinspre Marea Britanie spre Franța.

 

MAE a informat cu privire la adoptarea de către autoritățile franceze a deciziei de a permite începând cu data de 23 decembrie a.c., ora 00.01 (ora Franței) deblocarea circulației dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord către Republica Franceză.

Potrivit informațiilor transmise public de către Guvernul francez marți seară,“va fi permisă deplasarea dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord către Republica Franceză sau în vederea tranzitării Republicii Franceze, pentru cetățenii francezi și cetățenii Uniunii Europene, inclusiv cei români, precum și pentru cetățenii britanici sau din țări terțe care au reședința în Franța, în Uniunea Europeană sau în alte state europene. Persoanele din categoriile sus-menționate au obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu  COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării. Toți călătorii au obligația de a prezenta companiei aeriene, maritime sau feroviare un document eliberat de un laborator medical care să ateste rezultatul negativ al testului pentru COVID-19. Sunt acceptate atât testele PCR, cât și cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului. Lista testelor antigen acceptate urmează să fie publicată de Ministerul francez al Solidarității și Sănătății”, precizează MAE.

Reglementări rămân în vigoare până cel puțin pe 6 ianuarie 2021, sub rezerva unei posibile reevaluări la nivel bilateral sau european.

Cu privire la condițiile de reluare a transportului rutier de mărfuri, acestea vor fi comunicate de autoritățile franceze în cel mai scurt timp, a mai precizat MAE român.

Foto: cbc.ca

Back To Top