Categorie: Știri internaționale

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat luni seara că întreaga Anglie intră în lockdown, iar școlile se închid, din cauza bilanțului îngrijorător al epidemiei de coronavirus. Acest nou „lockdown” este la fel de strict precum cel din primăvară, de la începutul pandemiei. Oamenii vor avea voie să iasă din case doar cu motive întemeiate, magazinele neesențiale, teatrele, cinematografele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare, localurile și școlile se vor închide până cel puțin la jumătatea lunii viitoare.

 

 Guvernul le cere oamenilor să stea în case și să nu iasă decât pentru motive bine întemeiate - cumpărături esențiale, mers la muncă, dacă nu o pot face de acasă, activități fizice, nevoi medicale și, important, pentru a scăpa de violența domestică, relatează Digi24, citând BBC. Potrivit televiziunii britanice, restricţiile se aplică oficial de miercuri, însă premierul le-a solicitat oamenilor să înceapă de pe acum să se conformeze.
 
Mai mult, el a avertizat că următoarele săptămâni vor fi „cele mai grele”, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri.
 

Restricțiile vor rămâne în vigoare cel puțin până la jumătatea lunii februarie.

O bună parte din activitățile sportive nu mai sunt permise, dar competiția internă de fotbal Premier League continuă.

 

Back To Top