atac romani sectie politie germania
Categorie: Știri internaționale

Polițiștii dintr-o secție din localitatea Miesbach, sudul Bavariei, au fost asediați de aproximativ 30 de români, bărbați și femei.

Incidentul a avut loc marți, pe 10 august, potrivit Passauer Neue Presse care citează agenția de știri germană (DPA), scrie G4media.ro.

Grupul încerca să scoată din arest un bărbat de 22 de ani acuzat că ar fi violat un copil de 4 ani, într-o toaletă. Inițial, românii au încercat să-i convingă pe polițiști că tânărul este nevinovat, după care au smuls ușa de la intrarea în secție și i-au atacat pe polițiștii cu pietre și șlapi, după cum relatează presa germană citată de G4media.

Aproape 200 de oameni mobilizați pentru a le face față atacatorilor

Polițiștii germani au solicitat ajutorul colegilor din alte orașe, în total fiind implicați în operațiune 135 de oameni de ordine și 35 de persoane de la Crucea Roșie Bavareză (BRK). Doi polițiști și trei români au fost răniți în urma atacului. Germanii au fost loviți cu pumnul, în timp ce românii au fost răniți în urma ripostei forțelor de ordine, cu bastoane și gaze lacrimogene, mai scrie G4media.

Patru indivizi au fost arestați

Sursa citată relatează că românii au fot verificați, patru dintre ei au fost arestați pentru mai multe infracțiuni, printre care vătămare corporală gravă, ultraj, împotrivire la arestare și acte sexuale în fața unui minor. Cât despre tânărul de 22 de ani, acuzat de viol, pe care atacatorii îl voiau eliberat, acesta a fost adus marți după-amiază în fața judecătorului acesta emițând un mandat de arestare.

 

Foto: captură video tegernseerstimme.de via g4media.ro

Back To Top