Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

haos aeroport kabul
Categorie: Știri internaționale

Talibanii au preluat controlul, duminică, asupra capitalei, instalându-se deja în Palatul Prezidențial, în timp ce președintele Ashraf Ghani a părăsit țara, pentru a evita vărsarea de sânge. Aproape tot Afganistanul este sub controlul talibanilor (VEZI DETALII), iar pe aeroportul din Kabul se derulează scene greu de privit. Oamenii aleargă și se calcă în picioare pentru a pleca din țară. Între timp, peste 60 de state, inclusiv România, au semnat o declarație comună în care susțin că trebuie să li se permită cetățenilor să facă acest lucru, dacă doresc.

Aeroportul din Kabul a rămas singura poartă de intrare și ieșire din țară. Controlul încă este deținut de americani, dar aici domnește haosul, pentru că oamenii speriați vor să fie evacuați cât mai repede.

Imagini surprinse luni dimineață, pe aeroportul din Kabul:

VIDEO 1     VIDEO 2 

BBC scrie luni dimineață despre relatări cum că zborurile SUA preiau cu prioritate personalul diplomatic, ceea ce a cauzat furie în rândul oamenilor, contribuind totodată la accentuarea haosului și a confuziei. În zona aeroportului s-ar fi auzit, în ultimele ore, și focuri de armă.

Zborurile comerciale au probleme

United Airlines, British Airways and Virgin Atlantic redirecționează aeronavele pe deasupra Iranului sau prin spațiul aerian al Pakistanului, anunță BBC. De asemenea, zborurile comerciale către Kabul au fost afectate, Emiratele Arabe suspendând cursele către capitala afgană.

Americanii vor putea evacua până la 5.000 de persoane pe zi

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a aprobat trimiterea a încă 1.000 de soldați americani în Afganistan, a anunțat CNN. În Afganistan se află aproximativ 3.000 de soldați americani, urmând să primească întăriri. Forțele turcești rămân în teren și participă, de asemenea, la eforturile de securizare.

Principala lor misiune va fi să asigure securitatea aeroportului internațional din Kabul, punctul de intrare pentru trupe și punctul de ieșire pentru personalul ambasadei SUA și pentru afganii care părăsesc țara.

Armata americană va avea capacitatea maximă de a evacua aproximativ 5.000 de persoane pe zi de pe aeroportul internațional din Kabul, mai notează presa internațională.

Peste 60 de state cer ca oamenii să fie lăsați să plece

Peste 60 de state, inclusiv România, au semnat o declarație comună cu privire la situația din Afganistan, după ce talibanii au cucerit, duminică, și capitala Kabul, iar președintele Ashraf Ghani a părăsit țara.

Declarația este semnată de Australia, Austria, Bahamas, Belgia, Burkina Faso, Canada, Chile, Columbia, Costa Rica, Coasta de Fildeş, Cehia, Denemarca, Republica Dominicană, El Salvador, Estonia, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Mirconesia, Fiji, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Ghana, Grecia, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Liberia, Lichtenstein, Lituania, Luxembourg, Malta , Insulele Marshall, Mauritania, Nauru, Olanda, Noua Zeelandă, Nigeria, Norvegia, Palau, Panama, Paraguay, Polonia, Portugalia, Qatar, Coreea de Sud, Cipru, România, SUA, Sierra Leone, Slovacia, Slovenia, Spania, Surinam, Suedia, Togo, Tonga, Uganda, Regatul Unit al Marii Britanii, Ucraina şi Yemen.

“Având în vedere situaţia securităţii care se deteriorează, sprijinim, facem eforturi pentru a securiza şi apelăm la toate părţile să respecte şi să înlesnească plecarea în siguranţă şi organizată a cetăţenilor străini şi a afganilor care doresc să părăsească ţara. Cei care se află în poziţii de putere şi autoritate în Afganistan poartă responsabilitatea - şi răspunderea - pentru protejarea vieţii oamenilor şi a proprietăţii şi pentru imediata restabilire a securităţii şi ordinii civile”, se arată în declarația publicată aici. „Cetăţenilor afgani şi străini care doresc să plece trebuie să le fie permis să facă asta; drumurile, aeroporturile şi punctele de trecere a frontierei trebuie să rămână deschise şi calmul trebuie menţinut. Poporul afgan merită să trăiască în siguranţă şi cu demnitate. Noi, în comunitatea internaţională, suntem gata să îi ajutăm”, se mai arată în declarația comună.

 

Foto: captură video Twitter

Back To Top