haos aeroport kabul
Categorie: Știri internaționale

New York Times a publicat povestea șocantă a unei familii care și-a pierdut fetița de numai doi ani în haosul din zona aeroportului din Kabul.

Într-un articol citat de Digi 24, mama copilei, care a fost translator pentru o companie americană, a povestit că era împreună cu familia ei în fața unei porți de intrare în aeroportul din Kabul. Ea se afla în mulțime cu fetița de doi ani, soțul, părinții cu dizabilități și o verișoară. Când mulțimea a început să forțeze porțile, femeia a fost trântită la pământ și călcată în picioare. Și-a amintit că nu putea să respire și a încercat să își rupă haina pentru a scăpa din aglomerația fără margini. În timp ce se lupta să se ridice, a început să își caute fetița. Pe copilă a găsit-o moartă, călcată în picioare de mulțimea disperată.

Femeia s-a întors acasă pentru a-și înmormânta copila. Ea spune că nu mai vrea să revină la aeroport: "Aș prefera să mor cu demnitate acasă decât să mor așa acolo."

Potrivit Digi 24, șapte persoane au murit, călcate în picioare de mulțime, în haosul creat la aeroportul din Kabul.

Afganii, disperați, au ajuns să-și arunce copiii, peste gard, soldaților străini, în speranța că reușesc să-i salveze măcar pe cei mici din calea talibanilor (VEZI DETALII). Imagini cu astfel de scene au făcut ocolul lumii, acum câteva zile.

Back To Top