accident incendiu autocar bulgaria
Categorie: Știri internaționale

Un autocar înmatirculat în Macedonia de Nord a ars complet, în noaptea de luni spre marți, pe autostrada Struma, din Bulgaria. Cel puțin 45 de persoane, inclusiv copii, au murit, victimele fiind găsite complet carbonizate.

Autocarul implicat din tragedie era ultimul dintr-o coloană de patru care veneau din Turcia, potrivit Novinite. În autovehicul se aflau 52 de pasageri, inclusiv 12  copii. Doar șapte persoane au supraviețuit, cea mai tânără victimă ajunsă la spital având 17 ani.

Autocarul ar fi izbit bariera de protecţie, dintr-un motiv încă nestabilit.

ACCIDENT BULGARIA Pasagerii, blocați într-un autocar în flăcări

Ministrul de interne interimar Boiko Raşkov a declarat jurnaliştilor că trei autocare se deplasau împreună şi că cel care a suferit accidentul era ultimul din convoi. Este posibil ca pasagerii să se fi mutat dintr-un autocar în altul, a afirmat el, care a adăugat că este posibil ca frecarea dintre autocar şi bariera de protecţie să fi provocat incendiul, relatează BTA, potrivit Agerpres.

"Şoferul a murit imediat, prin urmare nu era nimeni care să deschidă uşile" autocarului şi să le permită pasagerilor să se salveze din incendiu, a explicat şeful poliţiei naţionale bulgare Stanimir Stanev, la un alt post.

Autoritățile nu știu dacă victimele erau din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat vehiculul, unele surse susținând că ar fi vorba despre cetățeni albanezi. Din informațiile de până acum, victimele au fost găsite complet carbonizate, fiind de nerecunoscut. Raşkov a declarat, potrivit Novinite, că imaginile de la fața locului sunt greu de suportat și că e imposibil de spus, cu exactitate, câți oameni se aflau de fapt acolo, urmând o muncă dificilă pentru identificarea victimelor.

Se vorbește despre 45 sau chiar 46 de morți, la acest moment.

Foto: usnews.com

Back To Top