mesak twitter ce sancțiuni rusia
Categorie: Știri internaționale

Comisia Europeană propune, prin președintele Ursula von der Leyen, noi sancțiuni pentru Rusia, la trei zile după declanșarea invaziei în Ucraina.

“În coordonare cu Statele Unite ale Americii, Franța, Germania, Italia, Canada și Marea Britanie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus liderilor europeni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, printre altele:

- eliminarea unui anumit număr de bănci rusești din SWIFT. Acest lucru le va împiedica să își desfășoare activitatea la nivel mondial și va bloca în mod eficient exporturile și importurile.

VEZI ȘI: Declarații Joe Biden. Noi sancțiuni anunțate de președintele american împotriva Rusiei. „Putin are o viziune sinistră legată de viitorul lumii”

- înghețarea activelor Băncii Centrale a Rusiei. Acest lucru îi va paraliza tranzacțiile și va face imposibil ca Banca Centrală să își lichideze activele”, a anunțat reprezentanța în România a Comisiei Europene.

“Rămânem alături de poporul ucrainean în această perioadă dificilă. Dincolo de sancțiunile anunțate astăzi, pregătim și alte măsuri prin care să tragem Rusia la răspundere pentru atacul său asupra Ucrainei”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Disursul integral al acesteia poate fi citit AICI.

Serghei Aleksashenko, fost viceguvernator al băncii centrale din Rusia, a declarant pentru The Guradian că decizia de a elimina unele bănci rusești din sistemul de plăți internaționale SWIFT va du ce la „o catastrofă” pe piața valutară din Rusia. „Cred că vor înceta tranzacțiile iar apoi cursul de schimb va fi fixat la un nivel artificial, la fel ca în perioada sovietică”, a adăugat el.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top