roberta metsola kiev
Categorie: Știri internaționale

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a efectuat, vineri, o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky.

Metsola este primul lider UE care vizitează Ucraina, de la începutul invaziei.

“Ați dat dovadă de curaj, pentru că este nevoie de curaj ca să vii în Ucraina, în această perioadă. Noi apărăm Ucraina pentru că este țara noastră, dar să vii din afară, acesta este o dovadă important de susținere pentru poporul nostru”, a spus Zelensky, după întâlnirea cu Roberta Metsola.

Într-un mesaj către Parlamentul ucrainean, Metsola a spus că a venit la Kiev în calitate de reprezentant al Parlamentului European pentru a le transmite ucrainenilor că “în vremuri bune și mai puțin bune suntem alături de voi”.

VEZI ȘI: Trei rachete Iskander au lovit regiunea Odesa. Guvernator: “Există persoane rănite” // Rusia pare că se retrage de pe fronturile din zona Kiev și Cernihiv

Oficialul European le-a promis ucrainenilor că vinovații vor fi trași la răspundere, că Europa va avea grijă de familiile forțate să-și părăsească locuințele și că va susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al Uniunii Europene.

“Uniunea Europeană recunoaște dorința Ucrainei de a fi o țară europeană și de a adera la UE. Puteți conta pe sprijinul meu, al Parlamentului European în a vă atinge acest obiectiv. Știm cât sânge s-a vărsat pentru a ajunge aici. Nu vă vom dezamăgi”, a spus Metsola.

Luna trecută, premierii Poloniei, Sloveniei și Cehiei au efectuat, de asemenea, o vizită în Ucraina, și și-au exprimat susținerea pentru această țară în timpul întâlnirii de la Kiev, cu președintele Volodymyr Zelensky și prim-ministrul Denys Shmyhal.

Foto: Twitter/Roberta Metsola

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top