Uităm de ce ne aflăm pe lume şi comitem cruzimi absurde
Categorie: Știri internaționale

Când se recurge la violenţă, nu mai ştim nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, şi nici despre ceilalţi, care sunt fraţi, a declarat Papa Francic, în timpul omiliei sale în Duminica Floriilor în fața a mii de credincioşi romano-catolici veniți în Piaţa Sfântul Petru.

„Uităm de ce ne aflăm pe lume şi comitem cruzimi absurde. O vedem în nebunia războiului, unde Hristos este din nou răstignit", a declarat el, citat de Agerpres. „El este răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe. El este răstignit în bătrânii care sunt abandonaţi la moarte, în tinerii lipsiţi de viitor, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii".

În omilia sa, Francisc nu a făcut o aluzie explicită la războiul din Ucraina, aşa cum a făcut cu insistenţă de la începutul invaziei, la 24 februarie, dar şi-a arătat din nou preocuparea pentru o lume "rănită" de conflict.

"Încurajez să mergem spre Paşti cu iertarea lui. Pentru că Hristos mijloceşte continuu în faţa Tatălui pentru noi şi, privind lumea noastră violentă şi rănită, nu oboseşte să repete: 'Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac”.

Ritualul Duminicii Floriilor, care comemorează intrarea lui Iisus în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă, este unul dintre cele mai iubite de credincioşi şi a început cu procesiunea ramurilor în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican în faţa a mii de oameni, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2019 din cauza pandemiei. Foto: Wikipedia

Back To Top