atacul ucrainenilor imagini
Categorie: Știri internaționale
  • 20 de ofițeri ruși ar fi fost uciși într-un atac lansat la finalul săptămânii trecute, de armata ucraineană, asupra cartierul general al armatei ruse de ocupație, stabilit în apropiere de orașul Izium.
  • Printre răniți s-ar afla și șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov.
  • SUA au confirmat că acesta s-a aflat în Ucraina, săptămâna trecută.

Un consilier al președintelui Volodimir Zelenski susține că aproximativ 100 de soldați ai Moscovei ar fi murit în atacul de la Izium, în regiunea Harkov, în care și-ar fi pierdut viața încă un general rus, al zecelea de la începutul războiului. La ora atacului, în centrul de comandă fuseseră chemați de generalul Valeri Gherasimov 40 de ofițeri de rang înalt. Ucrainenii susțin că jumătate dintre ei au fost uciși, iar Gherasimov ar fi fost rănit la piciorul drept, scrie Digi 24. Șeful Statului major nu a putut fi evacuat cu avion și ar fi fost dus în orașul rusesc Belgorod, aflat în imediat apropiere a graniței cu Ucraina.

Imagini din timpul atacului au circulat în mediul on-line. Una dintre înregistrări poate fi văzută AICI.

Informația nu a fost confirmată din alte surse, dar un oficial american cu rang înalt din domeniul apărării a declarat luni, potrivit CNN, că există date certe cu privire la prezența lui Gherasimov în Donbas „timp de mai multe zile, începând de săptămâna trecută”, a declarat luni oficialul citat de CNN. Acesta spune că SUA nu au informații dacă Gherasimov se mai află în Ucraina.

VEZI ȘI: Atacul cu rachete asupra Kievului, în timpul vizitei secretarului general al ONU

Back To Top