Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

electricitate finlanda rusia
Categorie: Știri internaționale
  • Rusia urmează să-şi suspende livrările de electricitate către Finlanda, începând de sâmbătă, potrivit anunțului făcut de furnizorul RAO Nordic Oy, deţinut de întreprinderea rusă InterRAO.
  • Decizia vine ca urmare a faptului că Finlanda și-a exprimat clar dorința de a adera “fără întârziere” la NATO.
  • Și Suedia ar putea transmite cererea de aderare săptămâna viitoare.
  • Ambele țări au discuții în acest weekend cu Turcia, referitoare la intențiile lor catalogate drept o "eroare" de Recep Tayyip Erdogan.

RAO Nordic Oy, cu sediul la Helsinki, nu a mai primit plata în contul energiei furnizate în Finlanda de la 6 mai, afirmă grupul într-un comunicat citat de AFP, care evocă o lipsă de mijloace în vederea plăţii electricităţii importate din Rusia, după cum notează News.ro.

”Această situaţie este excepţională şi are loc pentru prima oară în peste 20 de ani. Suntem, aşadar, obligaţi să suspendăm importul de electricitate începând de (sâmbătă) 14 mai”, se arată în comunicatul amintit.

”Eram pregătiţi de acest lucru şi nu va fi dificil. Putem face faţă cu un pic de importuri în plus din Suedia şi Norvegia”, a declarat, pentru AFP, Timo Kaukonen, un reprezentant al operatorului reţelei electrice finlandeze Fingrid, mai scrie News.ro.

Finlanda vrea să solicite “fără întârziere” aderarea la NATO

"Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO", au afirmat, joi,într-un comunicat comun, preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi şefa executivului Sanna Marin. "Sperăm ca paşii care mai sunt necesari pe plan intern pentru luarea acestei decizii să fie făcuţi în următoarele câteva zile", au adăugat liderii finlandezi.

După acest anunț, secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, a dat asigurări că, “dacă Finlanda va decide să aplice, ea va fi primită cu căldură în cadrul NATO, iar procesul de aderare se va derula fără probleme şi rapid”.

Discuții cu Turcia, sâmbătă, despre extinderea NATO

Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO ar fi o "eroare", cum a fost aderarea Greciei la Alianţa Nord-Atlantică, a declarat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. Cum unanimitatea este necesară pentru aderarea la Alianţă a unui nou membru, ceea ce pune Turcia în poziţia de a putea bloca candidaturile celor două ţări nordice, aşteptate în zilele următoare.

Suedia şi Finlanda intenţionează să discute cu Turcia sâmbătă, la Berlin, după ostilitatea afişată de Erdogan faţă de eventuala lor aderare la NATO, au anunţat miniştrii lor de externe, citați de presa internațională.

Și Guvernul suedez intenţionează să trimită cererea de aderare la NATO săptămâna viitoare, urmând exemplul Finlandei, ambele ţări nordice schimbându-şi politica de securitate de după Al Doilea Război Mondial după invazia rusă din Ucraina.

VEZI ȘI: Rusia lansează noi acuzații halucinante: “România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria”

Foto: bbc.com

Back To Top