Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Cutremur devasttor în Turcia și SIria Foto IStock Getty
Categorie: Știri internaționale

Cutremure devastatoare urmate de peste o sută de replici: Turcia a fost lovită de al doilea cutremur devastator, luni la prânz, estimat la o magnitudine de 7,5. Aceasta vine după cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit dimineața în jurul orei 4 în sudul Turciei, în apropiere de orașul Gaziantep. Seismele s-au resimțit în întreaga zonă din sud-estul Turciei, precum și în Liban, Siria și Cipru. Potrivit datelor oficiale actualizate, până acum s-au înregistrat peste 3.800 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți. Autoritățile tem că numărul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

Dezastrul este considerat cel mai puternic care a lovit Turcia din 1939, când un cutremur de aceeași magnitudine a ucis 30.000 de oameni. Cutremure de acest fel sunt rare, cu mai puțin de cinci întâmplate în medie în fiecare an în întreaga lume. În ultimii 25 de ani, țara a fost lovită de șapte cutremure cu magnitudinea 7,0 sau mai mare, dar luni a fost cel mai puternic. Seismele s-au resimțit în întreaga zonă din sud-estul Turciei, precum și în Liban, Siria și Cipru. Până acum, s-au înregistrat peste 3.600 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți. Autoritățile tem că numărul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

Dezastru umanitar în Siria

Cutremurul mortal care a avut loc în nordul Siriei a avut un impact devastator asupra orașului Alep, care era deja distrus din cauza războiului civil. Peste 1.500 de persoane au decedat, iar multe clădiri au fost distruse sau avariate. Oamenii sunt prinși sub dărâmături și situația este complicată de condițiile meteorologice nefavorabile. Regiunea găzduiește milioane de refugiați strămutați și este împărțită între guvern, forțele conduse de kurzi și alte grupări rebele, încă implicate în conflicte. Cartiere întregi și infrastructură vitală sunt în ruine, iar guvernul a cerut asistență internațională, zeci de națiuni au promis ajutorul, inclusiv ONU.

Sudul Turciei este cel mai afectat

Cutremurul a ucis mai mult de 3.600 de persoane în zona de sud a Turciei și nord-vest a Siriei, informează Reuters. Vremea nefavorabilă, care include frig și ploi abundente, face dificilă situația pentru mii de răniți și persoane fără adăpost, precum și eforturile de a găsi supraviețuitori. Cutremurul puternic a distrus clădiri întregi și a provocat daune în zonele locuite de refugiați sirieni. A venit înainte de răsăritul soarelui, pe o vreme rece și a fost urmat de un alt cutremur mare cu magnitudinea de 7,6. Abdul Salam al-Mahmoud, un refugiat sirian din orașul Atareb, a descris situația ca fiind „ca apocalipsa”. Al doilea cutremur a dus la prăbușirea mai multor clădiri și a pus în pericol salvatorii. O femeie din sud-estul Turciei, care avea un bebeluș și avea un braț rupt, a spus că cei doi fii ai ei sunt încă sub dărâmături.

Vremea înrăutățește situația persoanelor afectate

Conexiunile slabe la internet și drumurile avariate din orașele cele mai afectate din sudul Turciei, unde locuiesc milioane de oameni, împiedică eforturile de evaluare și abordare a impactului. Temperaturile din unele zone sunt așteptate să scadă până la îngheț peste noapte, înrăutățind condițiile pentru cei rămași fără adăpost sau blocați sub moloz. Ploaia cade puternic luni, după ce furtunile de zăpadă au măturat țara în weekend.

  • Credit Foto: Articol ilustrat cu imagine licențiată din arhiva IStock Getty Images/Actualitatea Prahoveană
Back To Top