Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

putin tratat arsenale nucleare
Categorie: Știri internaționale
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat marți că Rusia își suspendă participarea în tratatul „New START”.
  • Acordul între Moscova și Washington limita arsenalele nucleare ale celor două țări.
  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că acest gest determină "destructurarea" întregii arhitecturi asupra controlului armamentelor.

„În această privință sunt forțat să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea în tratatul privind armele strategice ofensive”, a spus Putin, invocând că „NATO are mai multe state nucleare - Franţa, Marea Britanie”. “Nu avem voie să nu ţinem cont de asta. Acordul din 2010 privind armele strategice este uitat, SUA s-au retras din el, relaţiile noastre s-au degradat”, a declarat, marți, Vladimir Putin, în timpul unui amplu discurs în fața Parlamentului, scrie presa internațională citată de HotNews.

Acesta a continuat sugerând că Washingtonul vrea să strice ordinea mondială: “SUA s-a apucat de refacerea lumii, după destrămarea URSS, şi au început să refacă arhitectura relaţiilor internaţionale de după cel de al Doilea Război Mondial. SUA urmăresc să-şi consolideze dominaţia globală după destrămarea URSS, punând la cale un şir de războaie. Este inadmisibil că SUA recroiesc lumea aşa cum vor, aşa cum reiese din propriile interese”.

Citiți și: COLONEL (R) TUDOR PĂCURARU: „MAREA OFENSIVĂ RUSĂ DE IARNĂ DIN UCRAINA, UN PLAN FĂRĂ SORȚI DE IZBÂNDĂ”

Tratatul New START încheiat de Rusia cu Statele Unite limitează arsenalele nucleare strategice ale celor două părţi şi prevede, între altele, inspecţii reciproce.

Rusia are cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume, cu aproape 6.000 de focoase, iar împreună cu SUA deține 90% din focoasele nucleare din lume.

Stoltenberg: "Nimeni nu atacă Rusia. Rusia este agresorul, Ucraina este victima agresiunii"

"Regret decizia anunţată de Rusia astăzi de a suspenda participarea sa la tratatul Noul Start. (...) În ultimii ani, a încălcat şi a ieşit din acorduri esenţiale privind controlul armamentelor (...) Odată cu decizia de astăzi asupra Noului START, întreaga arhitectură asupra controlului armamentelor a fost destructurată. Încurajez cu tărie Rusia să-şi reconsidere decizia şi să respecte acordurile existente. (...) Nimeni nu atacă Rusia. Rusia este agresorul, Ucraina este victima agresiunii", a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la o conferinţă de presă la sediul NATO din Bruxelles, potrivit Agerpres.

Acesta s-a declarat "din ce în ce mai îngrijorat" de un posibil ajutor militar al Chinei pentru Rusia pentru a o susţine pe aceasta în campania militară în Ucraina.

Back To Top