Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Marine Le Pen, trimisă în judecată pentru deturnarea de fonduri publice europene
Categorie: Știri internaționale

 

• Justiţia franceză a ordonat vineri trimiterea în judecată a liderei extremei drepte Marine Le Pen, a partidului său Adunarea Naţională (Rassemblement National, RN) şi a altor 26 de persoane într-o anchetă privind deturnarea de fonduri publice europene între 2004 şi 2016.
• Banii ar fi fost utilizați pentru remunerarea asistenţilor unor europarlamentari, care în acest timp ar fi lucrat pentru partidul lor, a indicat parchetul de la Paris, potrivit AFP.

Marine Le Pen, care a contestat întotdeauna orice infracţiune în acest dosar, va fi judecată pentru deturnare de fonduri publice şi complicitate, în acest proces prevăzut să înceapă în toamna anului 2024 la Paris, la câteva luni după alegerile europene.

„Această decizie nu este, din nefericire, o surpriză”, a reacţionat într-un comunicat Rodolphe Bosselut, avocatul liderei Adunării Naţionale (RN), ajunsă de doi ori în turul final al alegerilor prezidenţiale.

Tatăl său, Jean-Marie Le Pen, cofondator în 1972 al Frontului Naţional (FN, predecesorul RN), se va regăsi de asemenea pe banca acuzaţilor, alături de alte personalităţi ale extremei drepte franceze şi 11 eurodeputaţi aleşi în trecut sub culorile acestui partid.

CITEȘTE ȘI: FRANȚA INTERZICE MINIȘTRILOR ACCESUL LA WHATSAPP, TELEGRAM ȘI SIGNAL

Ancheta a început în martie 2015, când Parlamentul European a anunţat că a sesizat Oficiul antifraudă al UE despre eventuale nereguli comise de FN privind salarii plătite unor asistenţi parlamentari de către eurodeputaţii săi.

Judecătorii parizieni din domeniul finanţelor, cărora le-au fost încredinţate investigaţiile la sfârşitul anului 2016, suspectează RN că ar fi instituit „în mod concertat şi deliberat”un „sistem de deturnare” a banilor (21.000 de euro lunar) alocaţi de Uniunea Europeană fiecărui deputat pentru a remunera asistenţi parlamentari.

Aceştia din urmă ar fi lucrat în realitate - total sau parţial - pentru RN, permiţându-i astfel economii substanţiale de salarii. În cadrul anchetei, Marine Le Pen a fost pusă sub acuzare în iunie 2017.

Parlamentul European, constituit în parte civilă, evaluase în 2018 prejudiciul său la 6,8 milioane de euro între anii 2009-2017.

Alte partide franceze sunt suspectate de asemenea că ar fi instituit un sistem similar de deturnări de fonduri alocate europarlamentarilor lor.

Procesul în dosarul remunerării asistenţilor parlamentari europeni din partidul centrist UDF şi ai succesorului său MoDem tocmai s-a încheiat la Paris, o deliberare urmând să aibă loc în 5 februarie.

O condamnare la 30 de luni de închisoare cu suspendare a fost cerută împotriva preşedintelui partidului, Francois Bayrou, un aliat apropiat şefului statului, Emmanuel Macron.

Foto: Le Monde

Mai multe pe agerpres.ro

CITEȘTE ȘI: ANGAJAȚII WASHINGTON POST INTRĂ ÎN GREVĂ PENTRU O ZI

Back To Top