Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Viktoria Roșcina jurnalistă ucraina
Categorie: Știri internaționale
  • Autoritățile ucrainene au deschis o anchetă pentru a investiga moartea jurnalistei Viktoria Roșcina.
  • În vârstă de 27 de ani, aceasta era dispărută din august 2023. I-a fost pierdută urma în teritoriile ocupate de ruși, în timp ce era corespondent pentru mai multe instituții de presă.
  • Tânăra a fost capturată de ruși și închisă. Urma să facă parte dintr-un schimb de prizonieri, dar nu a mai apucat să ajungă acasă. Tânăra ar fi murit, în închisoare, pe 19 septembrie.

Ucraina a anunțat că investighează moartea în captivitatea rusă a jurnalistei ucrainenene Viktoria Roșcina, potrivit Reuters, citat de HotNews. Jurnalista independentă, care a lucrat pentru RFE/RL și alte instituții de presă ucrainene, a fost ținută captivă în două centre de detenție descrise ca fiind unele dintre cele mai brutale, fiind cunoscute pentru metodele sale extreme de tortură, scrie Ukrainska Pravda.

Viktoria Roșcina, în vârstă de 27 de ani, a dispărut în august 2023, în teritoriile ocupate de ruși, unde era corespondent pentru mai multe instituții de presă, și urma să facă parte dintr-un schimb de prizonieri.

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubineț, a confirmat joi seară pe rețelele de socializare moartea acesteia, în ceea ce e a spus că era detenția ilegală.

Nu a precizat circumstanțele.

Tetiana Katricenko, director executiv al organizației pentru drepturile omului Media Initiative for Human Rights (MIPL), a spus că Roșcina a fost ținută în captivitate în cel puțin două închisori: Colonia Penală nr. 77 din Berdeansk, oraș ocupat temporar, și Centrul de detenție nr. 2 din Taganrog, Rusia: „Taganrog (dar și Berdiansk, unde torturau prizonierii cu șocuri electrice) este cunoscut drept unul dintre cele mai brutale locuri pentru ucraineni din Rusia. Este numit iadul pe pământ. Acolo sunt ținuți în mod special luptătorii Azov de la Azovstal. Prizonieri eliberați povestesc torturi îngrozitoare. Acolo, toți cei pe care rușii vor să-i eticheteze drept criminali sunt forțați să mărturisească crimele pe care nu le-au comis. Ulterior, sunt transferați la Rostov pentru a fi judecați”.

„Ambele unități au fost folosite de ruși încă din primele luni ale invaziei pe scară largă pentru a-i țineatât soldați ucraineni, cât și pe civili, inclusiv femei”, a menționat Katricenko.

Andrii Iusov, un purtător de cuvânt al serviciilor de informații militare din Ucraina, a declarat pentru postul public Suspilne că Roșcina a fost pe o listă de prizonieri care urmau să fie eliberați. Trebuia să fie transferată la Moscova din orașul Taganrog

Grupul Reporters Without Borders a declarat că Viktoria Roșcina a murit pe 19 septembrie, citând o scrisoare pe care familia ei a primit-o joi de la Ministerul rus al Apărării.

Procuratura Generală ucraineană a declarat că anchetează moartea acesteia ca pe o crimă, în timp ce deja exista deschis un dosar cu privire la crime de război.

Citiți și: Un diplomat rus a fost declarat pesona non grata după ce un ploieștean a fost acuzat de trădare, fiindcă ar fi spionat pentru Rusia

Într-o declarație de vineri, și Uniunea Europeană a cerut „o anchetă amănunțită și independentă care să clarifice toate circumstanțele” morții jurnalistei. Articolele Viktoriei Roșcina au inclus fotografii ale echipamentelor militare rusești și au dezvăluit amploarea ruinelor din Mariupol, devastat de un asalt și asediu rusesc de luni de zile.

Rusia nu a comentat, până acum, moartea tinerei jurnaliste.

Citiți mai multe pe HotNews.

Foto: @avalaina / X

 

 

Back To Top