Categorie: Știri internaționale

jeff-hanneman

, chitaristul grupului american Slayer, a decedat ieri, 2 mai, în apropierea locuinţei sale din California, din cauza unui colaps hepatic. Artistul avea 49 de ani şi se afla în spital pentru tratarea unor probleme la ficat.

„Suntem devastaţi să informăm ca fratele şi colegul nostru de trupa, Jeff Hanneman, a decedat în jurul orei 11 dimineaţa. Jeff se afla la spital când ficatul său a intrat în colaps", au declarat membrii Slayer.

Hanneman a fost membru fondator Slayer împreuna cu Kerry King, Dave Lombardo şi Tom Araya, în 1981.

În 2011, cariera muzicianului a fost afectată după ce acesta a contactat o bacterie, în urma unei muşcături de păianjen. Virusul deosebit de agresiv i-a afectat întregul braţ, iar medicii au reuşit cu greu să îi salveze muşchii şi tendoanele, însă chitaristul a rămas cu o rană serioasă pe mână. Recuperarea a fost deosebit de dificilă şi lungă.

Ultima dată când Hanneman a urcat pe scenă alaturi de Slayer a fost în aprilie 2011, în cadrul concertului „Big Four" din Indio, California, unde chitaristul a cântat două piese alături de Slayer.

Tom Araya declara în urmă cu ceva timp: „Deşi nu e pe scenă, Jef este în formaţie. Recuperarea dureaza mai mult decât ne-am imaginat. Poate cânta şi poate lucra la piese noi... însă înca nu e pregătit, nu e recuperat complet. Chiar dacă nu-l vedeţi pe scenă, Jeff este parte din Slayer".

Jeff Hanneman a lăsat în urma o soţie, o soră şi fraţii săi.

Back To Top