Categorie: Știri internaționale

baby kate buckinghamDucesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băieţel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Bebeluşul s-a născut la ora locală 16.24 şi a avut la naştere greutatea de 3,79 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere.

"Alteţa Sa regală Ducesa de Cambridge a născut cu bine un fiu la ora 16.24 (18.24, ora României). Bebeluşul cântăreşte 3,79 kilograme. Ducele de Cambridge a asistat la naştere. Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwal, prinţul Harry şi membrii celor două familii au fost înştiinţaţi şi sunt foarte fericiţi de această veste. Alteţa Sa regală şi copilul se simt bine şi vor rămâne la spital pe durata nopţii", a comunicat Palatul Buckingham, citat de Mediafax.

Premierul britanic David Cameron s-a declarat "foarte entuziasmat" în legătură cu acest eveniment: "Transmit cuplului princiar cele mai bune urări. Acesta este un eveniment extraordinar, iar întreaga ţară este entuziasmată şi se bucură pentru ei. Toată lumea speră că totul va decurge bine".
După ce familia regală britanică a anunţat în mod oficial că ducesa de Cambridge a intrat în travaliu, mii de persoane s-au adunat în faţa Palatului Buckingham din Londra, în aşteptarea marelui anunţ.

Back To Top